Dinamo prosuo bodove protiv zadnje momčadi lige!

Prvi i posljednji sastav HNL-a Dinamo i Gorica na stadionu u Maksimiru su u susretu 18. kola igrali 0-0, piše hrt.hr.

Dinamo je dominirao od samog početka susreta, a mreža Gorice zatresla se već u 2. minuti kada ju je pogodio njezin bivši igrač Špikić koji je sa 12-13 metara iskosa s lijeve strane pospremio jedan sretni odbijanac iza leđa Banića. No, uključila se VAR soba koja je glavnom sucu Strukanu signalizirala kako je u začetku akcije Ristovski napravio prekršaj prilikom osvajanja lopte pa je Špikićev pogodak opravdano poništen.

Kolika je bila terenska nadmoć Dinama pokazuje i podatak kako je lopta preko 80 posto vremena bila u posjedu domaćih. No, bio je evidentan izostanak individualne kvalitete u samom vrhu napada nakon prodaje Oršića i ozljede Petkovića, pa je vratar Gorice Banić tek sporadično bio prisiljavan na intervencije. Najbliži pogotku bio je stoper Šutalo u 69. minuti kada je pucao glavom pod gredu, no Banić je uspio vršcima prstiju odbiti loptu u okvir gola.

Bio je ovo drugi susret Gorice pod vodstvom novog trenera Željka Sopića i drugi put je utakmica završila bez pogodaka. I dok su Goričani u srijedu na svom terenu protiv Varaždina bili bliži pobjedi, u završnici susreta nisu realizirali niti 11-erac, u Maksimiru su se ograničili na čvrstu obranu koja je ovoga puta uspjela izdržati do kraja.

Vodeći Dinamo sada ima 42 boda, sedam više od drugog Hajduka, dok je Gorica i dalje na dnu s devet bodova, četiri manje od pretposljednjeg Šibenika.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?