Juventus žestoko kažnjen, ostao bez 15 bodova, suspendirani čelnici

Talijanski velikan Juventus žestoko je kažnjen, nakon što je Federalni žalbeni sud prihvatio zahtjev tužiteljstva za ponovnim pokretanjem istrage oduzeto mu je 15 bodova, a suspendirana su iz nogometa četiri bivša čelnika kluba, piše hrt.hr.

S ovih 15 bodova manje “Stara dama” trenutačno ima 22 boda u aktualnom talijanskom prvenstvu, pa s trećeg pada na 11. mjesto.

Velike kazne dobili su i bivši čelnici torinskog kluba. Najgore je prošao bivši sportski direktor Fabio Paratici, koji je zaradio dvije i pol godine suspenzije, dvije godine ne smije nogometne funkcije obavljati bivši predsjednik Andrea Agnelli, 16 mjeseci kazne dobio je bivši nogometni direktor Federico Cherubini, a bivši dopredsjednik Pavel Nedved zaradio je osmomjesečnu suspenziju.

Talijanski nogometni savez (FIGC) je još ranije pokrenuo istragu o financijskim malverzacijama u Juventusu, koji je imao sumnjive financijske izvještaje za 2019., 2020. i 2021. godinu. Ispalo je da su fiktivno plaćani neki nogometaši, a najviše je bilo čudnih podatak iz vremena pandemije koronavirusa.

Nakon Juventusove žalbe tužitelj Talijanskog nogometnog saveza Giuseppe Chine proslijedio je na osnovi novootkrivenih podataka slučaj Federalnom žalbenom sudu, koji je prihvatio njegove zahtjeve i ponovno iznova pokrenuo istragu.

Iz procesa su izostavljeni drugi klubovi, poput Sampdorije, Genoe, Parme, Pise Pescare i Empolija, koji su također imali sumnjive stavke u financijskim izvještajima.

Zanimljivo je da je Chine tražio oduzimanje devet bodova, no Federalni žalbeni sud odlučio je oduzeti torinskom klubu čak 15 bodova.

Juventus ima pravo na daljnje žalbe, no ova odluka suda je pravomoćna i izvršna, a obrazloženje presude bit će objavljeno sljedećih dana.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?