Nakon pet godina Barbara Matić na državnom prvenstvu

Nakon nikada uspješnije 2022. godine za hrvatski džudo sve je spremno za početak nove sezone koju će otvoriti prvenstvo Hrvatske ove subote u Sutinskim vrelima, piše hrt.hr.

Glavni je to turnir za nadolazeće nade, ne bi li se nametnuli jednom od izbornika, ali i za one koji su već dugi niz godina na svjetskoj džudo turneji (WJT), pa im i ovakvo natjecanje koristi kao izuzetno kvalitetni trening.

Nakon dugih pet godina izbivanja s prvenstva Hrvatske, u subotu će gledatelji u SD Sutinska vrela uživo imati priliku vidjeti na djelu i dvostruku svjetsku prvakinju Barbaru Matić, članicu splitskih “Pujanki”. Prethodnih godina trofejnoj hrvatskoj džudašici je bilo teško uskladiti program WJT-a, što i objašnjava činjenicu da Matić ima samo dva seniorska naslova s prvenstva Hrvatske.

– Rezultati u 2022. godini su definitivno podignuli ljestvicu na višu razinu, očekivanja saveza, izbornika, trenera i cijele sportske javnosti su velika. Mi smo nacija koja podržava samo pobjednike i priznajemo samo pobjednike, teško će biti to sve ponoviti u svim uzrastima, ali sigurno su cure spremne i motivirane da naprave još bolje rezultate. Pogled je, naravno, sada prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine gdje mislim da ćemo biti puno brojniji nego u Tokiju. Naravno, sa željom za olimpijskom medaljom koja nam jedino nedostaje u Hrvatskom džudo savezu, kazao je Vladimir Preradović, izbornik ženske džudo reprezentacije.

Početak natjecanja na prvenstvu Hrvatske u subotu je od 10 sati, dok se finala očekuju iza 14 sati, odnosno, petnaest minuta nakon završetka eliminacijskih borbi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?