Kraj za prvu nositeljicu Australian Opena

Prva tenisačica svijeta Iga Swiatek i američka tinejdžerska zvijezda Coco Gauff, zaustavljene su u osmini finala Australian Opena od dviju osvajačica Grand Slam naslova, Kazahstanke Jelene Ribakine i Latvijke Jelene Ostapenko, piše hrt.hr.

Aktualna wimbledonska pobjednica, 23-godišnja Jelena Ribakina, svladala je prvu tenisačicu svijeta sa 6-4, 6-4 za 89 minuta i tako po prvi put na Australian Openu, a treći put na Grand Slam turnirima došla do četvrtfinala.

Tamo će joj suparnica biti 25-godišnja Latvijka Jelena Ostapenko, pobjednica Roland Garrosa iz 2017., koja je nakon tog senzacionalnog trijumfa još samo dvaput došla dalje od osmine finala na Grand Slam turnirima, oba puta u Wimbledonu (četvrtfinale 2017., polufinale 2018.).

Ostapenko je sa 7-5, 6-3 bila bolja od 18-godišnje Amerikanke Coco Gauff, prošlogodišnje finalistice Roland Garrosa koja je sezonu započela nizom od osam pobjeda bez izgubljenog seta.

– Bio je to zahtjevan meč. Iga je odlična igračica, osobito na Grand Slam turnirima. Dobro sam servirala i u ključnim trenucima odigrala dobro i to je napravilo razliku, izjavila je Ribakina nakon pobjede nad Swiatek.

– Naravno da osjećam nervozu, baš kao i svi drugi, iako sam uglavnom mirna. Nervozna sam, ali i sretna jer sam preskočila još jednu prepreku, rekla je aktualna wimbledonska pobjednica koja sada preuzima ulogu glavne favoritkinje u Melbourneu.

Ribakina i Ostapenko će se boriti za mjesto u svom prvom polufinalu na prvom Grand Slam turniru sezone, a u četvrtfinalu im se pridružila i Amerikanka Jessica Pegula. Treća nositeljica je sa 7-5, 6-2 svladala Čehinju Barboru Krejčikovu i u četvrtfinalu će igrati protiv bolje iz dvoboja bivše dvostruke pobjednice Australian Opena Viktorije Azarenke i Kineskinje Zhu Lin.

Za Pegulu je to treće uzastopno četvrtfinale na Australian Openu, a peto ukupno na Grand Slam turnirima, na kojima Amerikanka još nikada nije preskočila tu prepreku.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?