Protiv Bahreina za kraj švedske priče: Ako je kraj, neka bude sa stilom

Pred hrvatskim rukometašima zadnji je susret u skupini IV drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu. U ponedjeljak ih očekuje dvoboj protiv Bahreina. Hrvatska je teoretski još u igri za četvrtfinale, no u realnosti je to gotovo nemoguće ostvariti, piše hrt.hr.

Naša reprezentacija trebala bi dobiti Bahrein s 22 i više pogodaka razlike, a Egipat pobijediti Dansku. U to je teško povjerovati, ali dok postoji nada, Hrvatska će dati sve od sebe da to eventualno i ostvari, prenosi HRS.

Iako će se teško ostvariti ta dva čuda, pobjeda protiv Bahreina je iznimno važna jer je bitno osvojiti deveto mjesto i izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre.

– U drugom poluvremenu protiv Belgije vidio se osjetni umor, tako da ćemo sada osvježiti dečke i probati izvući maksimum tih zadnjih 60 minuta u Malmöu, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

– Bahrein može biti jako nezgodan, mogu odigrati jako dobru i agresivnu obranu. Trebamo biti pametni, strpljivi i disciplinirani da ne dopustimo lake golove, a naša obrana 5-1 bi se trebala pokazati kao naše glavno oružje i tu trebamo tražiti rješenje utakmice, dodao je hrvatski izbornik.

– Moramo se malo danas regenerirati, analizirati ih i spremni smo za Bahrein. Umor se malo nagomilao, ali znamo što radimo i tu smo radi toga, za Hrvatsku nema umora, rekao je hrvatski reprezentativac Filip Glavaš.

Susret s Bahreinom najavio je i njegov suigrač, reprezentativni vratar Mate Šunjić.

– Volio bih da sutra nije kraj, možda i neće biti, nikad se ne zna, ali ako bude kraj da bude sa stilom, rekao je Šunjić. 

– Igraju dosta dobro, dosta kvalitetno i bit će težak protivnik. Ja se osjećam dobro, i kad sam bio na tribinama bio sam dobro, reprezentacija je iznad svih nas, ja sam se time vodio svih ovih godina. Meni je gušt biti i treći i peti, nekad i drugi i prvi kao jučer, ali sve je to manje bitno, bitni su uspjesi reprezentacije, dodao je Šunjić. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?