Velike padaline u Hercegovini: Snijeg pola metra, preplavljeni seoski putevi

Velike snježne padavine nisu zaobišle ni Hercegovinu, pa je visina snježnog pokrivača u Gacku preko 30 centimetara, a u Nevesinju dostiže i pola metra, koliko je izmjereno i na planinskom prevoju Čemerno, a desetak centimetara snijega je izmjereno i u selima oko Trebinja koja su na višoj nadmorskoj visini.

Na području Gacka i dalje su preplavljeni putevi za sela Zagradca, Ključ i Lukovice, ali se voda u dobroj mjeri povukla sa lokalnog puta za selo Daniće, ali su pojedini seoski putevi takozvane Visoke Hercegovine neprohodni, zajedno sa planinskim prevojem Morine.

Svi magistralni i regionalni putni pravci su, međutim očišćeni, jer ekipe svih putnih službi “Nevesinjeputeva”, lokalnih komunalnih službi i “Putne službe Gacko”, zajedno sa “Komusom Gacko”, rade danonoćno.

Slična je situacija i kod snabdijevanja električnom energijom čije je napajanje stabilno zahvaljujući samo lokalnim distributivnim poduzećima “Elektro Hercegovine” koji u posljednja dva dana imaju pune ruke posla, pa do prekida u snabdijevanju dolazi povremeno, ali oni to otklanjaju.

I putni pravci oko Trebinja su prohodni zahvaljujući ovdašnjim lokalnim i republičkim putnim službama, a prema izvještajima sa terena, najkritičniji je putni pravac prema izletištu Zubačka Ubla kod Trebinja, jer ovaj dio dva susjedna grada pripada podnožju planinskog masiva Orjen, pa je prisustvo snijega, iako pripada najjužnijem dijelu Republike Srpske, u ovom vremenskom periodu neizbježno, pišu Nezavisne novine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?