Duvnjak: Ne bježimo od činjenica, ali hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak komentirao je pobjedu protiv Bahreina u posljednjoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva, piše hrt.hr.

– Dogovorili smo se da ćemo ganjati razliku, ali prvo poluvrijeme nismo bili dovoljno dobri, primili smo 16 golova u prvom dijelu. Za drugo poluvrijeme dečkima svaka čast.

Osvrnuo se na cijeli turnir i novi slabi rezultat u kojoj je izostala borba za najviše pozicije.

– Minimalni cilj bilo je četvrtfinale, na kraju smo bili deveti, vjerojatno smo izborili kvalifikacije za Olimpijske igre. Već treće prvenstvo nismo ušli u borbu za medalju, to su činjenice od kojih ne bježimo, ali hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost, to veseli. Pogotovo karakter koji smo pokazali nakon poraza od Egipta, sasjekao nas je taj poraz. Da smo manje od njih izgubili, a više dobili Belgiju, ne bi ganjali sada 22 gola razlike. Tek je završilo prvenstvo i bit će vremena za analizu, kazao je Duvnjak.

Domagoj Duvnjak kazao je da će se u budućnost uvijek odazvati ako će ga izbornik zvati, a posebno se zahvalio i navijačima. 

Osvrnuo se i na zvižduke danskih navijača koje je trpio posljednjih dana.

– Već sam dva dana izviždan ovdje od danskih navijača. Ali iskreno, nisam to niti čuo, čuo sam samo naše navijače kako divno pjevaju i baš sam uživao. Velika im hvala, dodao je.

Hrvatsku su do pobjede protiv Bahreina predvodili Ivan Martinović i Filip Glavaš s po 11 golova. Luka Cindrić je zabio osam, a Marin Jelinić sedam golova.

– Nadali smo se da će biti uvjerljivije. Bilo je jako teško prvo poluvrijeme, mislili smo da ćemo već na početku stvoriti razliku,kazao je Martinović.

– Nadam se da smo barem osigurali kvalifikacije za olimpijske igre i ostvarili taj mali cilj, dodao je.

– Nažalost, nismo uspjeli s većom razlikom pobijediti. Prvo poluvrijeme je bilo malo lošije, nikako nismo uspjeli prelomiti, ali dali smo sve od sebe. Bile su malo spore noge, nikako nismo uspjeli uči u utakmicu kako treba. Nadam se da smo osigurali kvalifikacije za OI, dodao je Glavaš.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?