Gradski odbor SNSD-a Istočno Sarajevo: Nećemo Nešića za ministra

Predstavnici Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo ne podržavaju Nenada Nešića za ministra u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Oni ističu da je glas naroda rekao jedno, a da danas imaju neke druge prijedloge, koji nisu u skladu sa tim glasom.

-Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika, ali samo želimo da prenesemo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri – naveo je Ljubiša Ćosić, predsjednik gradskog odbora SNSD-a, te dodaje: 

-Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije – ističe.

Kako kaže, prijedlog kandidata za jednog ministra nije u skladu sa njihovom politikom jer je riječ o predstavnicima “Trećeg puta”.

Podsjetimo, SNSD-ovi kandidati za ministre u novom sazivu Vijeća ministara BiH, koje je Dodik predložio, Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić, kao i zajednički kandidat Sevludin Hurtić koji je predložen sa bošnjačkim stranakama, okupljenim u Pokretu za državu u NSRS.

-Nenada Nešića ne treba podržati za ministarsko mjesto. Upropastio bi to ministarstvo jer je imao loše rezultate i na ranijim dužnostima. Predsjednik je upoznat sa našim stavovima, ali sutra imamo sastanak na kojem ćemo se dalje konzultirati – rekao je Miroslav Vujičić, zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?