Horvat: Trebamo vidjeti kako možemo ići naprijed

Hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva pobijedila je Bahrein 43:32, no izvjesno je da neće igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva jer je za taj scenarij potrebna ogromna pobjeda (+11) Egipta protiv Danske, piše hrt.hr.

– Napadački je bilo dobro, ali obrambenio se nismo uspjeli nametnuti. Primili smo pet, šest golova previše. Htjeli smo sedam, osam golova razlike na poluvremenu, da bi u nastavku lovili veliku razliku, što nije lako, ni psihološki ni fizički. Nemam što zamjeriti dečkima, borili su se do kraja, kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

Važno je naglasiti da pobjeda Hrvatskoj osigurava deveto mjesto koje vrlo vjerojatno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, za konačnu potvrdu ulaska u kvalifikacije za OI u Parizu 2024. trebat će pričekati iduće Europsko prvenstvo i iduće Afričko prvenstvo.

– Francuzi su domaćini Olimpijskih igara, kvalifikacije smo osigurali, ali ne na način na koji smo htjeli. Pokazali smo karakter, nakon prve utakmice smo igrali do kraja. Pohvala ekipi za cijelo prvenstvo bili su maksimalni, na treninzima i utakmicama. Dali su sve od sebe, to je sport. Nekada izgubiš, evo jednu utakmicu i budeš deveti, ali podrška navijača i publika govori da smo sve dali od sebe, dodao je Horvat koji u razgovoru za RTL nije želio odgovoriti na pitanje o mogućoj ostavci. Točnije samo je otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku čelnika saveza.

– Nisam bitan ni ja, ni igrači. Trebamo vidjeti kako možemo ići naprijed.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?