Preminuo bivši bh. nogometaš Almir Raščić, upucan u glavu na kućnom pragu

Preminuo je Almir Raščić iz Goražda. Ova tragična informacija je potvrđena portalu “Avaza“.

Podsjetimo, Almir Raščić, bivši nogometaš Željezničara, ranjen je u glavu ispred stambene zgrade u Goraždu. 

Uz sve napore liječnika, nažalost, nije mu bilo pomoći. 

Skoro dva tjedna Raščić je bio u induciranoj komi. 

U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu.

– Istraga je u toku. I dalje se prikupljaju dokazi, poduzimaju se radnje, sve što dozvoljava Zakon o krivičnom postupku. Vrše se provjere na terenu, prikupljaju materijalni dokazi, obavljaju razgovori sa svjedocima. U interesu istrage ne možemo vam ništa više reći – kratko je za “Avaz” kazao županijski tužitelj Mirsad Bilajac. 

Napad se desio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom. Kako je “Avaz” već objavio Raščić je, najvjerojatnije, upucan iz pištolja “tetejac”.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra. Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja. U istragu su se ozbiljno uključile SIPA i Federalna uprava policije (FUP).

Podsjećamo, Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot. Njegov brat Admir Raščić,  je igrao i za Željezničar i za Sarajevo. Trenutno je član stručnog stožera U21 reprezentacije BiH. Njihov otac je Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH te predsjednik Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?