Čović s dužnosnicima HDZ BiH iz Središnje Bosne o aktualnom političkom stanju i formiranju vlasti

– Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u utorak je u Vitezu održao radni sastanak s dužnosnicima Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i formiranju vlasti na svim razinama u BiH nakon održanih parlamentarnih izbora, priopćeno je iz ove stranke.

Dodaje se kako je na sastanku istaknuta “uvjerljiva izborna pobjeda HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH, kao i činjenica da se bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika vlast u ovoj županiji neće moći formirati”.

Na sastanku je razgovarano i o dinamici vođenja pregovora oko uspostave nove izvršne vlasti, ali i nužnosti postavljanja okvira i sporazuma kako bi se ispoštovale nužne norme i potrebe određenih razina vlasti.

Naglašeno je kako se sva dana obećanja na svim razinama i sredinama, moraju implementirati u potpunosti.

– Ovaj izborni rezultat činjenica je pokazanog zajedništva svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH – kazao je Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB, ističući kako je ovaj rezultat i zaštitni mehanizam za ovu županiju.

Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i nužnim koracima pri žurnom formiranju svih razina vlasti u BiH, a istaknuo je primjer imenovanja novog Vijeća ministara BiH koje bi se trebalo sutra potvrditi.

Također, iskazao je zahvalnost svima koji su doprinijeli rezultatu, kako unutar HDZ-a BiH tako i onima koji su nastupili uz Hrvatski narodni sabor BiH.

Čović se osvrnuo i na stanje na višim razinama vlasti te pozvao sve nositelje vlasti s područja ŽSB, kao i članove Županijskog odbora na zajedništvo.

– Nakon formiranja svih razina izvršne i zakonodavne vlasti, svi moramo imati jedan jasan cilj i sve aktivnosti usmjeriti prema svim integracijskim aktivnostima, sukladno sporazumu, odnosno smjernicama, načelima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine – zaključio je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?