Kramarić dvostruki strijelac protiv Stuttgarta, kiks Bayerna

Hrvatski reprezentativni napadač Andrej Kramarić postigao je oba pogotka za Hoffenheim u 2-2 (1-1) domaćem remiju sa Stuttgartom u susretu 17. kola njemačkog prvenstva, piše hrt.hr.

Kramarić je doveo svoju momčad u vodstvo u 11. minuti kada je iz blizine pogodio gornji lijevi kut suparničkog gola, da bi u četvrtoj minuti nadoknade odličnim udarcem iskosa s desne strane pogodio suprotni kut za konačnih 2-2. U međuvremenu je Stuttgart preokrenuo golovima Guirassyja u 45. i Enda u 77. minti.

Bili su to četvrti i peti Kramarićev prvenstveni gol ove sezone, a odigrao je čitav susret za Hoffenheim. Borna Sosa zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Stuttgarta.

Hoffenheim je 13. na ljestvici sa 19 bodova, a Stuttgart 14. sa 16.

Vodeći Bayern spasio se domaćeg poraza od Koelna pogotkom Kimmicha u 90. minuti za konačnih 1-1. Gosti su vodili od 4. minute preko SkhirijaNikola Soldo odigrao je čitav susret za Koeln, dok je Josip Stanišić ostao na klupi Bayerna.

Vodeći Bayern sada ima 36 bodova, četiri više od drugog RB Leipziga koji je ranije u utorak s uvjerljivih 6-1 (4-0) kao gost svladao Schalke 04. Dvoboj je riješen već u prvih 45 minuta nakon kojih je bilo 4-0 za RB Leipzig uz dva gola Andrea Silve (7, 44) te jedan Henrichsa (15) i Wernera (45+2). U nastavku je Kozuki (56) smanjio na 4-1, ali su u završnici Olmo (83) i Poulsen (89) pogađali za konačnih 6-1.

Joško Gvardiol igrao je čitav susret za RB Leipzig.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač je sa svojim Wolfsburgom kao gost deklasirao predzadnju Herthu u Berlinu sa 5-0 (3-0). Bartol Franjić igrao je od 78. minute za Wolfsburg, koji je s ova tri boda stigao na šesto mjesto sa 29 bodova. S druge strane kod Herthe je Ivan Šunjić igrao prvo, a Filip Uremović drugo poluvrijeme.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?