Matija Legović peti u biatlonskom sprintu

Daroviti 17-godišnji hrvatski biatlonac Matija Legović osvojio je peto mjesto u sprintu (7,5 km) održanom u utorak na zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladeži (EYOF) u talijanskom mjestu Forni Avoltri, piše hrt.hr.

Legović je bio odličan u prvoj polovici utrke, s najboljim prolaznim vremenima sve do drugog gađanja, na kojem je u stojećem stavu imao čak tri promašaja te zbog toga morao triput optrčati kazneni krug.

Unatoč tim promašajima, hrvatski reprezentativac je bio odličan u trkačkom dijelu i uspio osvojiti vrlo dobro peto mjesto zaostavši za pobjednikom, Slovencem Pavelom Trojerom (20:38.7 minuta), za 45.1 sekundi. Trojer je imao samo jedan promašaj.

Bez promašaja je bio drugoplasirani Poljak Jakub Photonic (+21.3 sekundi), a Francuz Judicael Perrillat Bottonet (+33.4) je do brončanog odličja došao s jednim promašajem.

Drugi hrvatski predstavnik, 16-godišnji Filip Crnić, imao je četiri promašaja u stojećem stavu i osvojio je 33. mjesto sa zaostatkom od dvije minute i 48.3 sekundi za pobjednikom.

U natjecanju skijaša trkača slobodnim načinom na 7,5 km Borna Kuprešak je osvojio 61. mjesto među 66 natjecatelja. Za pobjednikom, Talijanom Gabrieleom Matlijem (18:08.5 minuta), Kuprešak je zaostao za četiri minute i 49.4 sekundi.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?