Otac na balkonu držao dijete (2) za noge te htio skočiti s njim u smrt

Samo zahvaljujući brzoj i hrabroj akciji policajaca u Innsbrucku 40-godišnjak nije uspio skočiti kroz prozor na 13. katu višekatnice sa svojom dvogodišnjom kćeri. Policajci su djevojčicu oteli od oca, vjerojatno spasivši život i njemu samom.

Muškarac iz Afganistana prethodno je držao kći za noge, a ona je visila preko prozora. Događaj se odigrao 6. svibnja prošle godine. Sada je Afganistanac morao odgovarati pred regionalnim sudom za pokušaj ubojstva, otpor državnoj vlasti i tjelesne ozljede, piše siroki-online.com.

Žena (38) pozvala je policiju u pomoć 6. svibnja 2022. nakon što je njezin suprug (40) postao nasilan. Službenici su požurili u stan na 13. katu višekatnice u četvrti Pradl u Innsbrucku, htjeli su izbaciti muškarca zbog obiteljskog nasilja i izdati mu zabranu prilaska, javlja “Tiroler Tageszeitung” (TT).

Situacija je potom eskalirala. Kada je dvogodišnja kći utrčala u spavaću sobu, 40-godišnjak je otvorio prozor i htio se baciti s djetetom te je dijete već bio prebacio preko prozora. Jedan je policajac optuženom uspio zablokirati noge, a drugi je skočio do prozora i zgrabio djevojčicu koja je već visjela naglavačke s okvira prozora. Afganistanac se tada žestoko branio i ozlijedio dvojicu policajaca.

“Jasno mi je da je htio skočiti s djetetom. Vjerojatno je htio umrijeti s djetetom da mu ne bude uništena čast. Inače bi samo ispustio dijete. Moja cjelokupna slika je da je njegov plan bio počiniti samoubojstvo s djetetom”, rekao je jedan policajac, kako prenosi “TT”, kao svjedok na sudu.

Afganistanac je na sudu negirao da je htio ubiti sebe ili svoju kćer, ističući ljubav prema dvogodišnjakinji. Svojim ponašanjem samo je htio natjerati policajce da ponovno napuste njegov stan, tvrdi optuženi. Međutim, predsjednik suda Norbert Hofer ukazao je na kontradiktornosti u svojim izjavama policiji.

Osim toga, 40-godišnjak je rekao da će mu se, ako bude izbačen, smijati, a da će on izgubiti obraz. Optuženi je tijekom službenog čina više puta istaknuo kako njegova kultura i vjera ne dopuštaju uplitanje policije u bračne sporove. Službenici su na sudu također opisali da je optuženi djelovao potpuno nepredvidivo i agresivno. Afganistancu sada prijeti doživotna robija.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?