Povratak Hrvatske sa Svjetskog rukometnog prvenstva

Nakon što je završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj osvojivši deveto mjesto, hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Zagreb, piše hrt.hr.

Dio rukometaša izravno je iz Kopenhagena krenuo prema klubovimaa, dok će preostali preko Zagreba, također, nastaviti put prema klupskim odredištima.

Hrvatski rukometni savez tijekom dana je izdao priopćenje u kojem navodi da ostvareni rezultat smatra neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale te je priopćenje HRS-a svojevrsna najava otkaza izborniku Hrvoju Horvatu.

O statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara.

Pred kamere HRT-a stali su Filip Glavaš i Marin Šipić

– Prvenstveni cilj bio je izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. Ostaje žal za Egiptom, no naučili smo nešto iz toga, rekao je Glavaš. 

Potom je i dodao. 

– Naučili smo nešto iz toga, idemo dalje. Pamtit ću ovo kao svoje prvo Svjetsko prvenstvo, divno iskustvo, užitak, gušt, čast, sreća. Zadovoljan sam kako sam igrao, lagao bih kad bi rekao da nisam. 

Šipić je istaknuo kako izbornik ima maksimalnu podršku igrača.

– Pamtit ću Svjetsko prvenstvo po najlošije odigranoj prvoj utakmici ikada. Ekipe, ne samo mene. Pamtit ću i po tome da uspiješ ispasti sa Svjetskog prvenstva prvog dana turnira. Nevjerojatno mi je da Mađari s četiri poraza budu osmi, a mi s jednim, deveti. Malo mi je to smiješno, tako je, kako je. Moramo se pomiriti, sami smo si krivi, ističe Marin Šipić. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?