Sudačka komisija HNS-a: Pogodak Dinama ispravno nije priznat

Komisija nogometnih sudaca HNS-a objavila je sudačku analizu 18. kola SuperSport HNL-a. Izdvojene su tri situacije i to s dvije utakmice – Osijeka i Rijeke te Dinama i Gorice, piše hrt.hr.

Sudac Patrik Kolarić ispravno je dosudio kazneni udarac za Rijeku te donio dobru odluku o opomeni za igrača Rijeke u kasnijoj situaciji.

Pogodak Dinama ispravno nije priznat nakon intervenije VAR-a, a na toj utakmici sudac je bio Duje Strukan, a VAR sudac Ivan Bebek.

Sudačku analizu prenosimo u cijelosti:

OSIJEK – RIJEKA

Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Ivan Starčević Mile Varivoda. VAR sudac: Ante Čuljak.

35. minuta: Dosuđeni kazneni udarac ispravna je odluka suca utakmice. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora nedopušteno je proširio obujam vlastita tijela rukom koja zaustavlja loptu. Ovaj incident razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem “kažnjive igre rukom”.

60. minuta: Izdana opomena igraču Rijeke, slijedom nesmotrenog starta, ispravna je odluka suca utakmice. Iako igrač koji je počinio prekršaj koristi visoki intenzitet i brzinu, posljedično ostvareni kontakt sa suparnikom je marginalan te se ne može jasno razmatrati prekršajem “grube igre”. KNS HNS-a u incidentima ovakve prirode disciplinsku mjeru suca, donesenu u terenu za igru, smatra konačnom te se ne očekuje VAR intervencija.

DINAMO – GORICA

Sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Alen Jakšić i Goran Perica. VAR sudac: Ivan Bebek.

2. minuta: Pogodak Dinama nakon ispravne intervencije VAR suca nije priznat. Postignutom pogotku u APP pregledu prethodi incident na sredini igrališta u kojem branič Dinama, nakon prekršaja nad suparnikom, dolazi u posjed lopte. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke prepoznao je prekršaj koji prethodi pogotku i ispravno nastavio igru izravnim slobodnim udarcem u korist Gorice.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?