Zvizdić- Sattler: Raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je jučer sa šefom Izaslanstva Europske unije (EU) u BiH Johannom Sattlerom o političkoj situaciji u BiH i o sutrašnjem imenovanju Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je rekao da je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala preporuku za imenovanje Vijeća ministara i to velikom većinom glasova, što je svakako pozitivan signal uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, zahvalio se Sattleru na podršci i rekao da je Izaslanstvo EU uvijek bila partner vlastima u BiH.

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler je rekao da su EU i BiH vrlo bliski partneri i da Unija želi da Bosna i Hercegovina bude dio europske obitelji. Izjavio je da u narednom razdoblju treba raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sattler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu europskih integracija – izjavljeno je iz Zvizdićevog Kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?