Talijanska policija uhitila 56 osoba i zaplijenila imovinu vrijednu 250 milijuna eura

U četvrtak ujutro talijanska policija uhitila je 56 osoba širom države zbog veza sa mafijaškom grupom Ndrangeta i zaplijenila je imovinu vrijednu oko 250 milijuna eura.

Optužbe s kojima se osumnjičeni suočavaju uključuju, između ostalog, iznudu, otmicu, trgovinu oružjem, korupciju i prevaru, piše klix.ba.

Francesco Messina, glavni direktor državnog policijskog tijela za borbu protiv kriminala, rekao je da je “snažna operacija pravosudne policije… omogućila da razbijemo žestoku mafijašku skupinu”.

Nadalje je dodao da “ogromna vrijednost” zaplijenjene imovine “potvrđuje ekonomsku moć Ndrangeta klana koji je konačno pogođen”.

Policijska operacija dolazi samo tjedan nakon što je u Palermu uhapšen jedan od najtraženijih talijanskih bjegunaca, ozloglašeni šef sicilijanske mafije Matteo Messina Denaro.

Klan Ndrangeta vuče korijene iz južne regije Kalabrije, ali se sada proširio preko poluotoka i na ostatak kontinenta. Teško je upleten u krijumčarenje droge u Europu, održavajući jake veze s južnoameričkim kartelima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?