Bogdanović i Zubac po 11 koševa, Šariću opet “mrvice”

Bojan Bogdanović postigao je 11 koševa (šut 4/15), šest skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu u pobjedi svog Detroita kod Brooklyna (130-122).

Bogdanović je imao lošu šutersku večer, ali su Pistonsi slavili kod Netsa nakon šest godina. 

Saddiq Bey postigao je 15 od svojih 25 poena u trećoj četvrtini kada je Detroit preuzeo kontrolu. Pistonsi su prekinuli niz od četiri poraza, a u trećoj su zabili 43 poena, što je njihova četvrtina s najvećim učinkom ove sezone. Alec Burks dodao je 10 od svojih 20 poena u četvrtoj četvrftini, a rookie Jalen Duren postigao je 17 koševa. Kyrie Irving pokušao je vratiti Netse u nastavku s 12 od svojih 40 koševa u zadnjoj četvrtini, ali Brooklyn je pao na 2-6 jer je Kevin Durant pretrpio istegnuće medijalnog kolateralnog ligamenta u desnom koljenu 8. siječnja. Nic Claxton dodao je rekord karijere s 27 koševa i 13 skokova, dok je Edmond Sumner pridonio također s osobnim rekordom od 24 koša. 

Clippersi su slavili s 138-100 kod San Antonio Spursa, a Ivica Zubac je imao 11 koševa i 5 skokova. Paul George zabio je 35 koševa, a Kawhi Leonard 27 u samo tri četvrtine igre dok su Clippersi pomeli San Antonio s 4-0 ove sezone.

Norman Powell dodao je 15 koševa za Los Angeles, Robert Covington s 13, a Reggie Jackson s 12 za četvrtu pobjedu Clippersa zaredom.Keldon Johnson postigao je 19 koševa za Spurse, Isaiah Roimao je rekord sezone 14,a  Keita Bates-Diop zabio je 13 za Spurse, koji ove sezone imaju 0-8 protiv Lakersa i Clippersa.

Spencer Dinwiddie postigao je rekord sezone od 36 koševa dok su gostujući Dallas Mavericksi nadvladali ranu ozljedu zvijezde Luke Dončića i pobijedili Phoenix Sunse 99-95r.

Dorian Finney-Smith imao je 18 poena i 12 skokova, Dwight Powell dodao je 15 poena, Tim Hardaway Jr. je ubacio 11, a Reggie Bullock 10 za Dallas, koji je slavio tek treći put u 10 utakmica. Dončić, koji je u večer ušao kao vodeći strijelac NBA lige s 33.8 poena po utakmici, napustio je rano u prvoj četvrtini zbog istegnuća lijevog gležnja i nije se više vratio u igru.

Chris Paul i Cameron Johnson predvodili su Phoenix sa po 22 poena, dok je Deandre Ayton imao 19 poena i 20 skokova nakon što je propustio posljednje tri utakmice zbog bolesti koja nije povezana s COVID-om. Paul je također upisao 10 asistencija dok su Sunsi vidjeli kraj niza od četiri pobjede. Dario Šarić je opet dobio mrvice od minutaže, te je završio bez učinka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?