Međunarodna karnevalska povorka i ove godine u Ljubuškom, sudjeluju i samba plesačice

Dvadeseti peti Ljubuški Karneval održat će se od 6. do 19. veljače, a u karnevalskoj povorci prvi put sudjeluju samba plesačice s originalnim kostimima iz Rio de Janeira.  

– Skupina samba plesačica zove se ‘Samba Mantock’ i dolazi iz Novog Sada iz Srbije, a među plesačicama su i djevojke iz Kolumbije. Kostimi su originalni iz Rio de Janeira – rekao je Feni meštar od Karnevala Jakov Begić.

U sklopu karnevala, u ponedjeljak, 6. veljače, najavio je preuzimanje ključeva grada od ljubuškog gradonačelnika Vedrana Markotića.

Dječje skupine svoj će nastup izvesti na dječjem karnevalu sedam dana kasnije.

Veliki karneval, mimohod karnevalskih skupina ulicama grada i predstavljanje karnevalskih skupina održat će se u nedjelju, 19. veljače.

Meštar Begić podsjeća kako je posljednja nedjelja prije korizme tradicionalno u Ljubuškom uvijek bila karnevalska, a taj je dan program cjelodnevni od ranog jutra do kasno u noć.

U povorci će sudjelovati karnevalske skupine iz Makedonije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije te domaće skupine iz Bosne i Hercegovine.

Organizatori za sada još ne žele otkriti točke suđenja Marku Karnevalu, ali kao i uvijek, pokušat će sve društveno-političke teme u proteklih godinu dana prikazati na humorističan i satiričan način.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?