Apel trenera Zadra: Ružno je da moramo posuđivati novce za egzistenciju

Košarkaši Zadra u susretu su 17. kola regionalne ABA lige kao domaćini svladali su Borac iz Čačka 85:75, a trener Danijel Jusup nakon utakmice osvrnuo se, uz dvoboj na parketu, i na tešku financijsku situaciju u klubu, piše hrt.hr.

– Ovo je za nas bila psihološki jako teška utakmica jer smo znali da će Borac doći motiviran i da je to skroz druga momčad za razliku od prvog dijela sezone. Bila nam je bitna ova utakmica da nam da mirnoću jer nam slijedi težak raspored. Prvo poluvrijeme smo odigrali sjajno. Međutim, Lakića zbog ozljede nisam mogao koristiti, a nama svaki igrač u rotaciji puno znači. Ne znam tko je radio raspored za ovo natjecanja i za domaće prvenstvo ali to nije humano. Ozljede se javljaju stalno i moramo stalno kalkulirati, rekao je Jusup.

Ovom pobjedom Zadar je stigao do omjera 9-8, dok je Borac pretposljednji sa 4-13.

Jusup se zatim osvrnuo i na tešku financijsku situaciju u klubu.

– Bez primanja smo već neko vrijeme, stručni stožer prvenstveno, već tri-četiri mjeseca. Moramo posuđivati novce da bi imali neku egzistenciju i plaćali struju, vodu, itd. Ne znam do čega je to i kako je to. Dečki daju sve od sebe. Ja sam samo trener, ali apeliram na ljude koji vode klub ili na Grad Zadar ako se to može riješiti jer teško je. Zahtjevi su jako veliki. Mi dajemo veliki angažman i ružno je da moramo posuđivati novce za egzistenciju. Postoji i jedan igrač koji otpočetka sezone nije primio nijednu plaću. Nije sad bitno iz kojeg razloga. Dečki rade i trpe, ali mislim da bi bilo korektno da se to riješi u što kraćem vremenskom periodu, zaključio je trener Zadra.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?