Dres LeBrona Jamesa iz NBA finala 2013. treći najskuplji u povijesti

Dres LeBrona Jamesa u kojem je s Miamijem osvojio naslov NBA prvaka pobijedivši San Antonio Spurse sa 95-88 u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala 2013., prodan je na dražbi u New Yorku za 3,68 milijuna američkih dolara, što je oko 3,4 milijuna eura, piše hrt.hr.

Postignutom cijenom je ovaj dres, u kojem je James postigao 37 koševa uz 12 skokova i četiri asistencije, postao treća najskuplja majica nošena u nekoj utakmici, koja je prodana u aukcijskoj kući Sotheby’s.

Veću cijenu je postigao dres Michaela Jordana iz NBA finala 1998. (10,91 milijun USD), kao i majica u kojoj je Diego Maradona postigao dva povijesna gola, od kojih jedan rukom, protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva 1986. u Meksiku (9,28 milijuna USD).

Prethodno najskuplji dres koji je LeBron James nosio na nekoj od utakmica je bila majica u kojoj je nastupio na All-Star utakmici 2020., a prodana je za 630.000 USD.

Stručnjak iz aukcijske kuće Sotheby’s Brahm Wachter smatra da je takav skok u postignutoj cijeni rezultat trenutka u kojem se trenutačno nalazi karijera LeBrona Jamesa, jer je ponajbolji košarkaš svijeta “na dohvat ruke” da postane igrač s najviše postignutih koševa u povijesti NBA lige.

James je došao do 38.210 koševa i procjenjuje se da će u sljedeća dva tjedna prestići dosadašnjeg rekordera LeBrona koji je završio karijeru sa 38.387 poena.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?