Optužnica protiv 25-godišnjaka koji je pretukao “Djed Božićnjaka”

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 19. siječnja 2023., podignulo optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je pretukao “Djed Božićnjaka” na Šetalištu Braće Radića u Slavonskom Brodu, ispred jednog ugostiteljskog objekta, piše hrt.hr.

Donosimo priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu: 

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 19. siječnja 2023., podignulo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona i protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. u svezi članka 34. KZ-a.

Okrivljenike se tereti da su 24. prosinca 2022., između 15:00 i 15:30 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu (Šetalište braće Radić), tijekom tučnjave više osoba u kojoj su i sami sudjelovali, počinili navedena kaznena djela. Kada je sudionik tučnjave, hrvatski državljanin (2001.), uslijed jednog udarca pao na tlo i dok je bio u ležećem položaju na tlu, okrivljeni 25-godišnjak ga je, tereti ga se, dva puta udario nogom u glavu pri čemu je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (ozljede glave s gubitkom svijesti), dok ga je okrivljeni 27-godišnjak, tereti ga se, udario nogom u lijevu stranu prsišta i nanio mu tjelesnu ozljedu (natučenje prsnog koša).

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog 25-godišnjaka na temelju članka 124. u svezi članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?