DORH: Glavna državna odvjetnica odazvat će se pozivu da objasni detalje iz afere “Softver”

DORH je priopćio da će se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kao i uvijek dosad, odazvati pozivu Hrvatskog sabora, odnosno Antikorupcijskog vijeća čiji predsjednik Nikola Grmoja traži da objasni detalje iz afere “Softver”. 

Podsjetili su na priopćenje od 2. prosinca 2021. te naveli kako i dalje stoje pri svakom navodu. Na kraju su zaključili da odbacuju sve neutemeljene zaključke i spekulacije izrečene posljednjih dana koji, kako navode, za posljedicu imaju stvaranje negativne percepcije o radu Državnog odvjetništva.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

“Povodom više upita novinara, odgovaramo da će se Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske, kao i dosad, odazvati na poziv Hrvatskog sabora.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske podsjeća i ponovno ukazuje na priopćenje objavljeno na mrežnoj stranici 2. prosinca 2021. (Priopćenje o provedenom nadzoru postupanja USKOK-a, ( https://dorh.hr/hr/priopcenja/drzavno-odvjetnistvo-republike-hrvatske-priopcenje-o-provedenom-nadzoru-postupanja-uskok ) te i nadalje stoji kod svakog navoda objavljenog u tom priopćenju.

U odnosu na predmet Ureda europskog javnog tužitelja u Zagrebu i optužnicu koju je taj Ured podigao protiv okrivljene G. Ž. i dr., a koji je aktualiziran objavom dijela komunikacije iz obrazloženja navedene optužnice, naglašavamo da niti DORH ni USKOK neće i ne mogu komentirati postupanje Ureda.

Međutim, u mogućnosti smo odgovoriti da su rezultati pretraga pokretnih stvari u odnosu na komunikaciju okrivljene G. Ž. i drugih osoba, koje su izvršene povodom zahtjeva USKOK-a, dostavljeni Uredu EPPO-a u Zagrebu.

Stoga, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odbacuje sve neutemeljene zaključke i spekulacije izrečene u javnom prostoru posljednjih dana što ima za posljedicu stvaranje negativne percepcije o radu državnog odvjetništva”, stoji u priopćenju DORH-a. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?