Erceg nakon rušenja Splićana: Ovo je drugi put da sam obukao kopačke

Nogometaši Istre priredili su veliko iznenađenje jučerašnjom visokom pobjedom nad Hajdukom. Puljani su pred svojim navijačima s 3:0 srušili drugu momčad HNL-a te ih tako udaljili od utrke za naslov. Veliki junak bio je Ante Erceg, nekadašnji napadač Bijelih i ‘Hajdučko srce’ iz 2017. godine zabio je dva gola, piše hrt.hr.

U razgovoru za Hrvatski radio Erceg je opisao osjećaje nakon jedne od najvećih pobjeda Istre ove sezone.

– Hvala puno na čestitkama, mislim da jedna jako dobra naša utakmica protiv jako dobrog protivnika. Hajduk je bio dobar, nije da je bio loš pa da smo mi pobijedili. Jednostavno smo mi bili bolji protivnik, mi smo znali naše kvalitete i što mi možemo, koje su naše prednosti i to smo iskoristili. Na kraju smo i zasluženo slavili, tri boda i sretni smo zbog toga. 

Nema puno vremena za slavlje, pred Istrom je novi težak ispit, protiv jakog Varaždina. 

– Već se pripremamo za Varaždin, malo ćemo ovo proslaviti i u petak nova utakmica i nova tri boda.

Erceg ističe kako njegova momčad trenira u teškim uvjetima, pa je ova pobjeda još vrjednija. 

– Uvjeti u kojim mi treniramo nisu nogometni uvjeti, mi treniramo na rukometnom terenu, ja sam praktički drugi put obukao kopačke ove sezone. Treba malo osjetiti teren, loptu, to nam nije išlo protiv Belupa, sve sljedeće utakmice bit ćemo bolji. 

Istra napokon nakon dosta sezona igra lijep nogomet, a to pokazuje i stanje na tablici, imaju 24 boda, peti Slaven i četvrti Varaždin imaju tri više, pa bi Puljani pobjedom u idućem kolu mogli i do četvrtog mjesta, a ovakvo stanje gotovo sigurno znači da Istru ove godine nećemo gledati u borbi za opstanak. 

– Mi idemo iz utakmice u utakmicu i pokušat ćemo pobijediti što možemo više i učiniti ono što trener od nas traži. Mislim da nas ljudi prepoznaju po nekoj igri, imamo glavu i rep, igramo rasterećeno, za publiku i za nas. Uživamo u igri, to nam donosi rezultat, ali nismo opterećeni s time, sve što nam se nudi, mi ćemo pokušati iskoristiti. 

Hajduk je odmah u drugoj utakmici u nastavku sezone pokleknuo, ali Erceg ističe da se vidi napredak, da su agresivniji, te da je Istra imala i sreće. 

– Hajduk je bio dobar, pod vodstvom novog trenera vidi se da su agresivniji i da traže nešto, teren je bio malo težak. Na kraju u par milimetara, tko zna kako bi završilo da je bilo 1:1. Sreća po nas, taj VAR nam je donio da su im poništili pogotke i da smo mi zabili drugi i lagano priveli kraju. 

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?