Mektić: Imamo razloga za samouvjerenost

Hrvatska Davis Cup reprezentacija boravi u Rijeci gdje se priprema za dvoboj s Austrijom. Podsjetimo, zbog operacije koljena neće nastupiti prvi hrvatski reket Marin Čilić, no bez obzira na njegov izostanak, Hrvatska ima kvalitetu kojom može pobijediti Austrijance predvođene Dominicom Thiemom, piše hrt.hr.

U dvorani Zamet traju posljednje pripreme uoči ogleda Hrvatske i Austrije u Davis Cupu. Ovo je treći put kako će hrvatski tenisači igrati pred riječkom publikom. Nažalost, zbog ozljede neće biti Marina Čilića, no kvalitete ne nedostaje. U igri parova tu su Nikola Mektić i Mate Pavić koji, iako neočekivano poraženi u drugom kolu Australina Opena, su zasigurno favoriti nad austrijskom kombinacijom.

– Imali smo dobar start i osvojili turnir iz serije 250. Australian Open je možda malo razočaravajuće prošao, ali sve u svemu, dobro. Osjećamo se dobro, imali smo dobar kraj godine, imamo razloga za samouvjerenost. Imali smo uspjeha protiv ovih austrijskih igrača s kojim ćemo igrati, kazao je Mektić. 

Veliku priliku da trenira s “velikim dečkima” dobio je mladi 18-godišnji Mili Poljičak. Iako ne konkurira za nastup u Rijeci trenira i upija znanje u reprezentaciji. 

– Znači dosta skupljati iskustvo, pogotovo ako ću jednog dana nastupati u Davis Cupu. Vidjeti kakva je atmosfera, neke određene stvari i kako sve funkcionira i pripremiti se buduće nastupe, kazao je Poljičak.

Za njega ova sezona dobro je počela osvajanjem prve seniorske titule u karijeri. U svom drugom finalu, nakon Challengera u Zagrebu, Mili je osvojio ITF turnir i trenutačno je 465. igrač na svjetskoj ljestvici.

– To je dokaz da imam neku kvalitetu i da se dobro radi te motivacija za dalje, zaključio je mladi hrvatski tenisač.

Reprezentacija sutra počinje s trenizima, a dvoboji su na rasporedu u subotu i nedjelju. Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice Davis Cupa u rujnu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?