Pretražen teren u zagorskoj Hlevnici, istraga o mrtvom novorođenčetu i dalje traje

Policija nastavlja istragu vezanu uz tijelo novorođenčeta pronađeno u selu Hlavnica u općini Đurmanec. Pretraga terena, u kojoj je sudjelovala i Gorska služba spašavanja s potražnim psima, završena je oko podneva. Policija zasad ne otkriva mnogo informacija, a više bi se trebalo znati nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Mještani Hlavnice zgroženi su slučajem, piše hrt.hr.

Policija i dalje intenzivno istražuje smrt novorođenčeta čije je tijelo u nedjelju pronađeno u zagorskom mjestu Hlevnica, a u utorak je obavljena pretraga terena, potvrdio je glasnogovornik krapinsko-zagorske Policijske uprave Zoran Lončar.

– Nastavljaju se kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, izjavio je Lončar za Hinu te još jednom pozvao građane da se, ako imaju bilo kakve informacije vezane uz ovaj slučaj, jave policiji na telefonski broj 192.

Neki su mediji ranije objavili da je blizu mjesta na kojem je pronađeno tijelo bebe nađena dekica te da su tijelo napale životinje.

– To vam ne mogu potvrditi, poručio je Lončar.

Tijelo novorođenčeta pronađeno je u nedjelju u selu Hlevnica u Općini Đurmanec te je upućeno u bolnicu na obdukciju.

Iz policije i dalje ističu kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te da zasad nemaju nikakve druge informacije za javnost.

Nisu htjeli potvrditi ni informacije dijela medija da tijelo bebe nije pronađeno u kući.

Mještani Hlavnice zgroženi su slučajem.

– Koliko se zna, u selu nema trudnica. To što se dogodilo stvarno je žalosno i svi smo zgroženi, stvarno. Cijelo selo je zgroženo. Ostalo, nitko ne zna ništa, rekao je jedan mještanin.

– Ja bih isto apelirao, ono što je apelirala i policija ovih dana. Svi koji nešto znaju o ovom nemilom događaju neka se jave policiji, daju neki iskaz koji bi im pomogao u otkrivanju ovog ovog događaja, rekao je načelnik općine Đurmanec Damir Belošević.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?