Gojo: Hvala Ćoriću što mi je olakšao da donesem ovaj bod

– Dobar meč za mene. Uvijek je mentalno malo lakše kad se ulazi s 1:0. Hvala Borni Ćoriću što mi je olakšao da donesem ovaj bod, rekao je Borna Gojo nakon pobjede nad Dominicom Thiemom, piše hrt.hr.

Podsjetimo, Hrvatska nakon prvog dana Davis Cup susreta u Rijeci vodi 2-0 protiv Austrije. Prvi bod Hrvatskoj donio je Ćorić pobjedom nad 144. igračem svijeta Dennisom Novakom 6-3, 7-5 za dva sata igre. Potom je Gojo svladao bivšeg trećeg igrača svijeta, koji, uz osvojen US Open, ima i još tri finala na Grand Slam turnirima, sa 6-3, 7-6 (2).

– Vodstvo 2-0, ali ništa nije gotovo. Igraju se sutra parovi koji su uvijek u jednu loptu. Nadam se da možemo završiti s 3-0, ali ako ne Borna i ja smo spremni. Nadamo se da nećemo trebati. Fokus na sutra i nadamo se pobjedi u parovima.

Osvrnuo se još jednom na pobjedu nad najboljim austrijskim tenisačem Thiemom: – Bio je dobra meč, s moje strane sigurno dobar. Zadovoljan sam kad ne izgubim servis. On se vraća nakon ozlijede. Kraj prošle godine je odigrao jako dobro. Uvijek ima neku svoju klasu. Za mene je bilo dobro, pobijedio sam i sretan sam. 

Našem sastavu tako do ukupne pobjede i prolaza u grupnu fazu Davis Cupa nedostaje još jedna pobjeda. U nedjelju mečevi počinju u 13 sati, a prvi je na rasporedu susret parova, Ivan Dodig Nikola Mektić odmjerit će snage s Alexanderom Erlerom Lucasom Miedlerom. Nakon njih, ako bude potrebno, trebali bi igrati Ćorić i Thiem, a zatim i Gojo i Novak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?