Portugalski dani ponosa i slave

Prije 20 godina, 2.veljače 2003.,  hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

U finalu je reprezentacija pod vodstvom Line Červara pobijedila Njemačku 34:31. U polufinalu su BalićMetličićLacković i ostali bili bolji od Španjolske, a prije toga pobijedili su Egipat i Dansku. Samo su u prvome kolu izgubili od Argentine. 

Mirza Džomba Nijemcima je zabio osam golova i jedini je bio izabran u momčad prvenstva. 

Zanimljiv je podatak da je Hrvatska na Svjetsko prvenstvo stigla kao 16., posljednja reprezentacija na Europskom prvenstvu.

Stručni stožer i reprezentacije iz Portugala 2003. godine: izbornik Lino Červar, pom. trener Irfan Smajlagić, trener vratara Mirko Bašić, fizioterapeuti Milorad Sakaradžija Ante Arić, dr. Josip Feldbauer, tehniko Ratko Balenović i direktor Ivica Udovičić.

Igrači: Vlado Šola, Mario Kelentrić, Valter Matošević, Nikša Kaleb, Goran Šprem, Mirza Džomba, Vedran Zrnić, Renato Sulić, Božidar Jović, Igor Vori, Davor Dominiković, Denis Špoljarić, Slavko Goluža, Tonči Valčić, Ivano Balić, Blaženko Lacković, Petar Metličić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?