Riječani se nadaju dobrom rezultatu protiv “poljuljanog” Hajduka

U 20. kolu SuperSport HNL-a danas od 17.30 u Splitu u Jadranskom derbiju igraju Hajduk i Rijeka. Nedjeljni program u 15 sati otvorit će Gorica i Šibenik, piše hrt.hr.

Bit će to njihov treći prvenstveni ogled ove sezone. Hajduk je s 2:0 svladao Rijeku u dvoboju 2. kola igranom na Poljudu, a Splićani su bili bolji i na Rujevici pobijedivši 1:0 u 11. kolu.

Nakon remija Dinama u Koprivnici, Hajduk ima priliku smanjiti zaostatak za Modrima koji vode na ljestvici s 46 bodova, osam više od Splićana.

No, splitska momčad malo je “poljuljana” nakon teškog poraza u Puli u prošlom kolu kada je Istra 1961 slavila s uvjerljivih 3:0. Riječani će pak, nakon očajnog prvog dijela sezone, pokušati nastaviti dobar niz na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. S novim trenerom Sergejom Jakirovićem Rijeka je remizirala u Osijeku, a na Poljud stiže nakon slavlja na Šubićevcu 2:1.

Trener Hajduka Ivan Leko respektira protivnika, bez obzira na trenutačno stanje na ljestvici na kojoj su Riječani tek osmi sa samo 19 bodova.

– Gledali smo dvije njihove utakmice u prvenstvu, dva teška gostovanja i četiri boda, po meni jako dobar rezultat. Novi trener donio im je novu energiju i organizaciju. Jednostavno su dobra ekipa, ali mi planiramo biti bolji. Koliko god rezultat s Istrom 1961 bio očajan i loš, apsolutno nećemo gubiti glavu i nećemo ići u alibi rješenja. Bit ćemo mirni, nastojat ćemo biti bolji i kritični prema prikazanom na terenu, poručio je Leko. 

Strateg Riječana nada se dobroj predstavi na Poljudu.

– Svjesni smo da će biti teško, ali na nama je da odgovorimo najbolje što možemo. Sigurno da je zahtjevno igrati na Poljudu, no uzalud sva taktika ako nemamo dovoljno hrabrosti. Postoji veliki rivalitet, ali nitko više od mene ne želi pobjedu u ovoj utakmici, rekao je Jakirović.

Utakmica visokog rizika

Uoči utakmice na Poljudu oglasila se policija obavijestima za navijače. 

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?