Čović, Krišto i brojni bh. dužnosnici uputili brozojav sućuti turskom predsjedniku i narodu

Predsjedateljicavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je brzojav sućuti predsjedniku Turske Rcepu Tayypu Erdoganu i turskom narodu zbog velike tragedije izazvane razornim potresom.

“U osobnp i u ime Vijeća ministara BiH izražavam Vama, obiteljima stradalih i turskom narodu iskrenu sućut u povodu razornog potresa koji je pogodio vašu zemlju. Bosna i Hercegovina stoji uz vas i uvijek možete računati na našu prijateljsku podršku. Molim Vas da obiteljima nastradalih prenesete izraze sućuti i podrške“, navodi se u brzojavu sućuti predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

“S velikom tugom smo primili vijest o tragičnim posljedicama razornog potresa koji je pogodio Vašu zemlju. Vama i narodu Republike Turske, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, kao dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u osobno ime upućujem izraze najdublje sućuti. Molim Vas, Vaša Ekscelencijo, prenesite izraze najiskrenije sućuti i suosjećanja obiteljima poginulih i ozlijeđenih. Naše misli i molitve su uz njih u ovim teškim trenucima. Primite, Ekscelencijo, izraze mog osobitog poštovanja”, naveo je u brzojavu sućuti dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HNS BiH Dragan Čović.

Brzojave sućuti turskom predsjedniku i narodu uputili su i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiHDenis Zvizdić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik SDA Bakir Izetbegović i drugi dužnosnici.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?