Kombinacijsko zlato za Brignone, Shiffrin nakon pogreške bez odličja

Talijanka Federica Brignone nova je svjetska prvakinja u alpskoj kombinaciji i prva osvajačica zlata na 47. Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u francuskom Courchevel Meribelu, piše hrt.hr.

Brignone je dohvatila svoju prvu zlatnu medalju na velikim natjecanjima, obranila je veliku prednost iz superveleslaloma i postala prva Talijanka sa svjetskim zlatom u kombinaciji. 

Za 32-godišnju talijansku skijašicu ovo je drugo odličje sa svjetskih prvenstava nakon što je prije 12 godina bila srebrna u veleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu.

Nakon odlične vožnje u superveleslalomu Brignone je bila vodeća s 96 stotinki prednosti pred prvom favoritkinjom za zlato Mikaelom Shiffrin. Amerikanka, zlatna sa SP-a iz Cortine prije dvije godine, u slalomu je na zadnjem prolazu imala samo osam stotinki zaostatka, no onda je napravila pogrešku, “haklala” vrata gotovo pred ciljem i ostala bez odličja.

Shiffrin (27) nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je ostala bez medalje s tri ispadanja, ima sjajnu sezonu u Svjetskom kupu, no Svjetsko prvenstvo za nju je počelo neuspjehom.

Srebro je osvojila Švicarka Wendy Holdener, dvostruka svjetska prvakinja u ovoj disciplini, koja je nakon super-G-ja bila 15. Holdener je za Brignone zaostala 1.62 sekunde, a broncu je uzela Austrijanka Ricarda Haaser sa zaostatkom od 2.26 sekundi za pobjednicom.

Alpska kombinacija, konačni poredak (superveleslalom + slalom):

1.Federica Brignone (Ita) 1:57.47
2.Wendy Holdener (Švi) +1.62
3.Ricarda Haaser (Aut) +2.26
4.Ramona Siebenhofer (Aut) 2.48
5.Franziska Gritsch (Aut) 2.71
6.Michelle Gisin (Švi) 3.43
7.Laura Gauche (Fra) 3.71
8.Emma Aicher (Nje) 3.78
9.Elena Curtoni (Ita) 4.05
10.Marie-Michele Gagnon (Kan) 4.91

U slalomu nije nastupilo nekoliko skijašica koje su specijalistice za brze discipline, a kombinacijski super-G im je poslužio kao svojevrstan trening. Među njima su i druga i treća nakon superveleslaloma Švicarka Lara Gut-Behrami i Norvežanka Ragnhild Mowinckel, a na startu slaloma nije bilo ni Slovenke Ilke Štuhec, Francuskinje Tesse Worley kao ni Talijanke Sofije Goggije

Na SP-u se u utorak vozi muška kombinacija u kojoj će nastupiti Tvrtko Ljutić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?