Durant u Sunsima, Westbrook iz Lakersa u Utah

Los Angeles Lakersi zamijenili su Russella Westbrooka u Utah Jazz i dobili D’Angela Russella iz Minnesota Timberwolvesa u trostranoj razmjeni, izvijestili su američki mediji u srijedu, prenosi hrt.hr.

Prema ESPN-u, Lakersi će također dobiti Malika Beasleya i Jarreda Vanderbilta iz Minnesote, dok će Timberwolvesi dobiti Mikea Conleya i Nickeila Alexander-Walkera iz Utah Jazza, plus izbore na draftu.

Osim Westbrooka, Jazz bi u ovom dogovoru dobio Juana Toscano-Andersona, Damiana Jonesa i budućeg prvog izbora Lakersa.

Westbrook je tako završio svoj propali boravak u Los Angelesu nakon samo jedne i pol sezone. Najbolji igrač lige 2017. godine, deveterostruki All-Star, nikada nije bio željena nadopuna LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu, a čak je završio i na klupi Lakersa koji bi mogli propustiti play-off drugu godinu zaredom.

Kako bi to izbjegli, franšiza iz LA-a računa na D’Angela Russella kojeg je draftirala 2015. godine. Russell ove sezone ima prosjek od 17.9 poena i 6.2 asistencije za Minnesotu i bit će slobodan igrač na kraju sezone kada mu istekne ugovor vrijedan 31,4 milijuna dolara.

Nekoliko sati nakon što je Mat Ishbia preuzeo mjesto vlasnika Phoenix Sunsa, taj NBA klub je napravio nevjerojatnu akviziciju, dobivši zvijezdu Kevina Duranta iz Brooklyn Netsa, tvrde The Athletic i ESPN.

Durant i T.J. Warren idu u Phoenix u zamjenu za Mikala Bridgesa, Camerona Johnsona, Jaea Crowdera i četiri izbora prvog kruga drafta, prema izvješćima. ESPN je dodao da će Netsi dobiti i razmjenu izbora 2028. godine.

Sunsi su uzeli Duranta jer ove sezone nisu uspješni i imaju omjer 30-26, na četvrtom mjestu Zapadne konferencije. Phoenix je stigao do NBA finala 2020.-2021., a zatim je imao najbolji omjer regularne sezone 2021.-22. prije nego što je u konferencijskom polufinalu poražen od Dallas Mavericksa.

Rok za NBA prijelaze istječe u četvrtak.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?