Čačić: Istra dolazi osokoljena u Zagreb, to me veseli

Trener Dinama Ante Čačić najavio je utakmicu protiv Istre 1961 koja se igra u petak na Maksimiru na otvaranju 21. kola SuperSport HNL-a. Sve će utakmice početi minutom šutnje u znak sjećanja na Miroslava Ćiru Blaževića, piše hrt.hr.

– Nikad više neće biti čovjeka poput našega Ćire Blaževića, tako osebujnog, posebnog… Naravno da će njegov odlazak ostaviti veliku prazninu u hrvatskom nogometu. Velika mu hvala na svemu što je učinio za hrvatski sport, za hrvatski nogomet, hvala mu za sve one trenutke koje smo proveli zajedno… Nikad neću zaboraviti onu utakmicu protiv sarajevskog Željezničara 1982. godine kad smo osvojili naslov prvaka kao niti brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. To su Ćirini veliki rezultati. Cijeli je njegov život poseban, bio je omiljen, svaki kontakt s njim bio je poseban događaj. Hvala mu na svemu.

 Okrenuo se potom Čačić najavi četvrtog dvoboja u proljetnoj polusezoni i sljedećem protivniku.  

– Istra je u prethodne tri utakmice pokazala zaista zavidnu formu, bila je vrlo učinkovita, osvojila sedam bodova uz gol-razliku 5:1. Rad njihova trenera Gonzala Garcije sad je došao i na bodovnu naplatu. On je trener koji gaji igru, inzistira na tome da kroz igru traži rezultat. Volim takvo poimanje nogometa i baš me veseli što mu se to isplatilo. Mislim da je to dobit za hrvatsku ligu. Na nama je da popravimo svoj bodovni učinak. Prva tri proljetna kola nisu bila bodovno u skladu s našim očekivanjima, nedostaju nam barem dva boda u toj priči. Držim da su uvjeti bili nenogometni i da je i to na neki način limitiralo našu momčad. Uz to smo imali i kadrovske probleme jer nam neki igrači nisu bili na dispoziciji.

U momčad se vraća Josip Mišić koji je protiv Slavena Belupa u Koprivnici izostao zbog žutih kartona. upitan je Luka Ivanušec, povratnik Bruno Petković može očekivati i veću minutažu, a izostat će Josip Šutalo zbog žutih kartona. 

– Veseli me utakmica, vjerujem da će Dinamo i Istra napraviti dobru predstavu i da ćemo mi izaći uspješniji, to je jedino što nas zanima. Želimo biti na tragu dobre igre kakvu smo pokazali u prvih 60 minuta nedavnog dvoboja protiv Lokomotive i da ostvarimo zacrtani cilj, a to su tri boda. Istra dolazi potpuno rasterećena. Teško je reći je li im sad lakše igrati kod kuće nego u gostima. Držim da će im ovaj put biti lakše, nemaju što izgubiti. Svakom je igraču inspiracija igrati protiv Dinama, imaju dobru psihološku pripremu za tu utakmicu jer nemaju imperativ osim želje da prezentiraju svoje kvalitete i mogućnosti, a one nisu male. Uostalom, to su pokazale dosadašnje utakmice, pogotovo protiv Hajduka. Čak mislim da je još teže bilo pobijediti u kasnijem dvoboju protiv Varaždina jer nakon što svladate takmaca kao što je Hajduk, dolazi do emocionalnog pražnjenja, a oni su uspjeli to apsolvirati i osvojiti nova tri boda. Dolaze osokoljeni u Zagreb, sigurno će to biti utakmica koja će se igrati u dva smjera i to me posebno veseli.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?