Dinamo pobijedio Istru 1961 iako su mu poništena dva gola

Dinamo je u dvoboju 21. kola SuperSport HNL-a pobijedio hit-momčad prvenstva Istru 1961 s 1:0, piše hrt.hr.

Strijelac jedinog gola bio je Stefan Ristovski u 37. minuti.

Iako je Dinamo u potpunosti nadigrao Istru 1961 te uz postignuti pogodak zapucao i kazneni udarac, a još dva gola su mu poništena zbog minimalnih zaleđa, za pobjedu je morao “trpiti” do samoga kraja dvoboja.

Uoči početka održana je minuta šutnje za preminulog Miroslava Blaževića. Posebni je detalj bio bijeli šal koji su nosili svi igrači i suci. Podsjetimo, bijeli je šal bio Ćirin zaštitni znak. Trener svih trenera svoj je najveći sportski uspjeh, osvajanje titule s Dinamom 1982., proslavio s bijelim šalom oko vrata, a nosio ga je i kasnije te je bio njegov zaštitni znak.

Nakon potpuno nezanimljivih prvih 25 minuta igre za prvo uzbuđenje na utakmici pobrinuo se – sudac Ivan BebekBaturina je u toj 25. minuti ubacio s desne strane, na loptu je skočio kapetan Ademi no bio je prenizak te se bacio na travnjak u gostujućem petercu, a Bebek je pokazao na bijelu točku smatrajući kako je Hujber gurnuo kapetana Modrih u leđa prilikom skoka. Iako se na snimci jasno vidi kako Hujber nije utjecao na Ademijev pad te su VAR suci pozvali Bebeka da situaciju provjeri na monitoru i ispravi pogrešnu odluku, bahati Riječanin je i nakon pregleda snimke ostao pri njoj, pa je Drmić dobio priliku dovesti Dinamo u vodstvo. No, Švicarac je s bijele točke zatresao vratnicu i ostalo je 0:0.

Ipak, u 37. minuti Dinamo je stigao do prednosti. Opet je začetnik akcije bio Baturina, koji je ovoga puta ubacio s lijeve strane, sad na volej desnog braniča Ristovskog, koji je snažnim udarcem s 10-ak metara “probio” Majkića.

U razdoblju od 63. do 67. minute Dinamo je dva puta tresao mrežu suparnika, no oba gola poništena su zbog minimalnih zaleđa u kojima se našao Špikić. Prvi put su Baturina i Ivanušec kombinirali na sredini igrališta, uslijedila je odlična okomita lopta za Špikića koji je izbio sam pred Majkića i rutinski ga svladao. Pregledom VAR-a ustanovljen je kako je Špikić ipak bio u zaleđu prilikom proigravanja Ivanušeca. Drugi put je Špikić dobio loptu na desnom krilu i zatim odlično ubacio za Petkovića, koji je utrčao u kazneni prostor i lijepo poentirao, no ponovno je reakcija VAR-a spasila Puljane i zadržala ih u igri za pozitivnim rezultatom do samog kraja.

Ipak, Istra 1961 do zadnjeg sudačkog zvižduka nije stvorila niti jednu suvislu akciju za poravnanje, dok su se domaći propisno ispromašivali, pa je ostalo minimalnih, ali svakako zasluženih 1:0.

Vodeći Dinamo sada ima 49 bodova, 11 više od drugog Hajduka, a 15 od trećeg Osijeka, dok je Istra 1961 ostala peta sa 27 bodova, koliko ima i šesti Varaždin, a četvrti Slaven Belupo ima bod više.

Na dnu je Gorica s devet bodova.

DINAMO – ISTRA 1961 1:0

Ristovski 38′

TIJEK SUSRETA:
———————

90+7′ Kraj utakmice, na kraju minimalna pobjeda Dinama 1:0!

90+3′ Veliki promašaj Baturine. Ademi je oduzeo loptu krenuo na Majkića, nesebično je asistirao Baturini, no ovaj se sapleo i pucao neprecizno!

90′ Šest minuta sudačke nadoknade

83′ Posljednje izmjene u redovima Puljana, u igri su Monsef Bakrar i Tomislav Duvnjak umjesto Ante Ercega i Facunda Caseresa

82′ Opet dobra akcija Dinama, Ivanušec je probio lijevu stranu i ubacio u šesnaesterac, a Baturina propušta kroz noge za Špikića, no njegov udarac ide pored gola

78′ Erceg iz slobodnog udarca pogađa Ademija u živom zidu

76‘ Petković je iz slobodnog udarca s 20-ak metara pogodio vanjsku stranu mreže!

75′ Promjene kod gostiju, ušli su Reda Boultam i Darwin Matheus, izašli su Mahmoud i Vuk

72′ Ljubičić prekida dobru akciju Istre i izbacuje loptu u korner

69′ Ni od ovog gola nema ništa, opet je Špikić bio u zaleđu!

68′ – Gol Petkovića za 2:0 Dinama!

64′ Ipak ostaje 1:0, VAR je poništio gol, Špikić je bio u zaleđu u trenutku upućivanja Ivanušecove lopte!

63′ Špikić pogađa za 2:0 Dinama! Sjajnu akciju pokrenuo je izvrsni Baturina, a Ivanušec je odličnom asistencijom uposlio Špikića, koji se sjurio u prazan prostor i lako svladao Majkića!

59′ Mateo Lisica je u igri umjesto Marešića

55′ Špikić centaršutom pronašao Petkovića, ali njegov udarac otišao je iznad grede

49′ Petković u dobroj prilici, no uklizao je Marešić i u zadnji tren otklonio opasnost

46′ Bruno Petković je u igri umjesto Josipa Drmića

Dinamo vodi nakon prvih 45 minuta: Drmić promašio penal, Ristovski zabio za vodstvo Dinama!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?