Hvalio se nadnaravnim moćima i zatočio 22-godišnjeg Slovenca, uskraćivao mu hranu

Lažno mu se na društvenoj mreži predstavljajući kao osoba s nadnaravnim moćima i specijalist za katastrofe, 37-godišnjak je 22-godišnjeg Slovenca odveo u zagrebački stan gdje ga je mjesec dana držao zatočenim, uskraćujući mu i hranu, a što je otkrila policija i pritvorila ga.

Iz zagrebačke policije u petak su objavili kako su nakon kriminalističke istrage 37-godišnjeg muškarca pritvorili te kazneno prijavili zbog protupravnog oduzimanja slobode 22-godišnjem Slovencu.

Osumnjičen je da je ljetos putem društvene mreže stupio u kontakt s mladićem kojem se lažno predstavljao kao specijalist za katastrofe, a ujedno i kao osoba s nadnaravnim moćima.

Izazvavši njegovu znatiželju, a prema prethodnom dogovoru, 9. siječnja ove godine na zagrebačkom se području sastao i upoznao s 22-godišnjakom, kojega je zatim odveo u stan na Trešnjevci.

Na toj adresi, sumnjaju u policiji, osumnjičeni ga je od tada do prošlog utorka držao zatvorenim u stanu i ograničavao mu slobodu kretanja, pri čemu mu je često uskraćivao hranu te ga verbalno zlostavljao.   

Nakon što je nad njim dovršila istragu, policija ga je predala pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?