Šarić promijenio klub, Bogdanović ipak ostao u Detroitu

U posljednjim satima prijelaznog roka u NBA ligi hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić promijenio je klub, piše hrt.hr.

Nakon tri godine provedene u Phoenixu, Sunsi su poslali Šibenčanina u Oklahoma City Thunder, zajedno s pickom druge runde drafta, a u Phoenix je u zamjenu došao Darius Bazley.

Oklahoma će biti četvrti NBA klub za Šarića, koji je dosad igrao za Philadelphiju, Minnesotu i Sunse.

Hrvatski košarkaš je karijeru počeo u Zrinjevcu, igrao je i za Zagreb, Cibonu, te Anadolu Efes, a preko “bare” je preselio 2016. potpisavši za Philadelphia 76erse. Dvije godine kasnije je otišao u Minnesota Timberwolvese, a godinu dana kasnije u Phoenix Sunse.

U srpnju 2021. godine teško je ozlijedio koljeno u finalu NBA lige protiv Milwaukee Bucksa i oporavak je trajao 15 mjeseci.

Ove sezone Šarić je za Sunse upisao 37 nastupa uz prosjek od 14.4 minute, 5.8 skokova i 3.8 skokova.

Sunsi su u četvrtak angažirali i Kevina Duranta i T.J. Warrena iz Brooklyna, a u Netse sele Mikal Bridges, Cam Johnson i Jae Crowder, uz četiri izbora prvog kruga drafta.

Detroit Pistonsi na kraju ipak zadržavaju Bojana Bogdanovića, no u razmjeni između tri kluba doveli su centra Jamesa Wisemana iz Golden State Warriorsa.

Prema američkim izvorima, LA Lakersi su do zadnjeg trenutka prijelaznog roka, koji je završio u 21 sat po hrvatskom vremenu, pokušavali dogovorit prelazak Bogdanovića, no klubovi se nisu uspjeli dogovoriti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?