Vlado Šola izbornik crnogorske reprezentacije

Hrvatski stručnjak Vlado Šola odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan je u četvrtak na dužnost izbornika crnogorske nacionalne momčadi, piše hrt.hr.

Izbornička pozicija ostala je upražnjena nakon što se Zoran Roganović odlučio povući po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je crnogorska reprezentacija izborila plasman u glavnu rundu.

Vlado Šola je jedan od najboljih hrvatskih vratara svih vremena, a u igračkoj karijeri je osvojio pet medalja na najvećim natjecanjima, među kojima se ističu zlatna medalja sa Svjetskog prvenstva 2003. u Portugalu te zlatna olimpijska medalja iz Atene 2004. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je u 132 službene utakmice u razdoblju od 1991. do 2005.

Igračku karijeru je okončao 2008., a potom se posvetio trenerskom pozivu. Bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener vratara u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije, osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Šola će na debi na klupi crnogorske reprezentacije imati 9. ožujka kad Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će sljedeće godine biti održano u Njemačkoj.

Crnogorski rukometaši su vodeći u skupini s četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Slovenija nakon dva odigrana kola. U skupini su još reprezentacije Bosne i Hercegovine te Kosova.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?