Cressy – Sinner u finalu Montpelliera, Benčić – Samsonova Abu Dhabija

U finalu ATP turnira tenisača u Montpellieru igrat će Talijan Jannik Sinner i Amerikanac Maxime Cressy, a u finalu WTA turnira u Abu Dhabiju  Švicarka Belinda Benčič i Ljudmila Samsonova, piše hrt.hr.

Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Croatia Opena u Umagu, je u prvom polufinalu nadigrao Francuza Arthura Filsa sa 7-5, 6-2, dok je potom rođeni Parižanin s američkim državljanstvom Cressy nakon velike borbe dobio prvog nositelja Danca Holgera Runea sa 7-5, 6-7 (3), 7-6 (4).

Za 21-godišnjeg Sinnera ovo će biti osmi ATP finale u karijeri, a u dosadašnjih sedam je šest puta izlazio kao pobjednik, posljednji put upravo u srpnju prošle godine u Umagu gdje je svladao Španjolca Carlosa Alcaraza. S druge strane, 25- godišnji Cressy je dosada igrao u tri finala, sva tri prošle godine te je osvojio jedan naslov.

Aktualna olimpijska pobjednica Švicarka Belinda Benčič i Ljudmila Samsonova borit će se za naslov pobjednice na WTA turniru tenisačica u Abu Dhabiju.

Benčić je u polufinalu nadigrala Brazilku Beatriz Haddad Maiju sa 6-2, 6-3, dok je Samsonova sa 6-4, 1-6, 6-4 bila bolja od mlade Kineskinje Qinwen Zheng.

Za 25-godišnju Benčič ovo je 17. WTA finale u karijeri, dosada je osvojila sedam naslova od kojih jednoga ranije ove godine u Adelaideu, dok je 24-godišnja Samsonova dosada osvojila četiri turnira, od toga tri lani.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?