Leko pohvalio mladu zvijezdu i najavio pojačanja

Nakon dva uzastopna poraza Hajduk je u Varaždinu s 4:1 svladao istoimenog domaćina. Olakšanje je to za novog trenera Splićana Ivana Leku, koji je napokon mogao biti zadovoljan predstavom svojih igrača, piše hrt.hr.

– Dobra i zanimljiva utakmica. Gledali smo dvije ekipe koje igraju nogomet i žele ostvariti rezultat. Utakmica je mogla otići na obje strane. Na početku smo bili dobri i stvorili smo opasne prilike, ali Varaždin je isto tako lako mogao doći do prvog gola. Odmah nakon isključenja je bilo izjednačeno, ali onda smo uhvatili tempo i zasluženo pobijedili. Danas se isplatio veliki trud i rad. Bilo nam je teško doći ovdje nakon dva poraza i igrati protiv mlade, neopterećene i poletne momčadi. Pobjeda je jako bitna, rezultat je možda prevelik, ali mi ga prihvaćamo, rekao je Leko.

Prokomentirao je debi Marka Capana, koji je u uvodu zamijenio ozlijeđenog Lukasa Grgića:

– Marko je odličan, to je momak koji jednostavno razumije nogomet. Igra dobro i danas mu se otvorilo. U srijedu je za juniore odigrao dobru i pravu utakmicu, jako sam zadovoljan s njim, kaže Leko.

Još jedan mladi igrač, Rokas Pukštas, bio je dvostruki strijelac.

– Pukštas je “box to box” igrač, mlad i talentiran. Danas je bio dobar i opasan. Najbitnije je da momci igraju i pokazuju kvalitetu. Izrazito važno je imati balans između mladosti i iskustva. Rokas je Amerikanac i ima drugačiji mentalitet, momcima iz Splita igrati za Hajduk možda stvara veći pritisak. U Varaždinu imamo momke koji kod nas nisu dobili priliku, a ovdje su glavni igrači. Hajdukov dres ima težinu i pokušavamo mladim igračima dati potrebno samopouzdanje, zaključio je Leko, koji je na konferenciji za novinare najavio i dovođenje još ponekog pojačanja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?