Martić u polufinalu, sedma tenisačica svijeta zaustavila Vekić

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Linzu nakon što je svladala Dankinju Claru Tauson sa 6-4, 7-5 nakon sat i 39 minuta igre. Martić će za finale igrati protiv prve nositeljice Grkinje Marije Sakkari koja je ranije u četvrtfinalu svladala drugu hrvatsku predstavnicu Donnu Vekić sa 6-3, 7-6 (8), piše hrt.hr.

Martić se okoristila velikim brojem pogrešaka suparnice za osvajanje prvog seta sa 6-4 i vodstvo od 4-0 u drugom setu. Kada se činilo kako je dovršetak meča pitanje trenutka, Tauson je djedno počela pogađati kutove igrališta te s pet uzastopnih osvojenih gemova stila nadomak izjednačenja. No, 10 godina iskusnija Martić uspjela je zaustaviti nalet Dankinje i okončati meč u svoju korist s tri uzastopna osvojena gema.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Vekić i Sakkari i treća pobjeda grčke igračice.

U prvom setu koban po Vekić bio je gubitak servisa u četvrtoj igri kojega 26-godišnja Osječanka nije uspjela nadoknaditi. Nakon što je Vekić izgubila gem na svom početnom udarcu i u prvoj igri drugog seta činilo se kako njezin otpor neće dugo trajati. No, sjajnim nizom poena u četvrtoj igri te dionice meča Vekić je uspjela oduzeti servis suparnici i to bez izgubljenog poena te tako vratiti rezultatsku ravnotežu. Nažalost, ona nije dugo trajala, Sakkari je ostvarila novi “break” za prednost 4-3, a Vekić je odmah u sljedećoj igri propustila 0-40 za “re-break”. Ipak, kada je Sakkari servirala za meč, Vekić je spasila meč-loptu Grkinje i poravnala na 5-5, pa je o pobjednici odlučivao “tie-break”.

Vekić je u odlučujućoj igri imala pet set-lopti, tri vezane kod prednosti od 6-3, a potom još dvije, no u tim poenima nažalost nije bila dovoljno precizna, dok je Sakkari uspjela iskoristiti svoju prvu meč-loptu u “tie-breaku”, a ukupno drugu u meču.

Martić će u polufinalu u subotu igrati protiv Sakkari, a drugi polufinalni par čine Čehinja Marketa Vondroušova Anastazija Potapova.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?