Jakirović: Bili smo bolji za jedan gol; Sopić: Ne znam što više reći

U posljednjoj utakmici 21. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na domaćem terenu pobijedila Goricu 2:0, piše hrt.hr.

– Čestitao bih objema ekipama na dobroj utakmici koja je ponudila svega i svačega. Od dobrih šansi do nestvarnih promašaja i s jedne i s druge strane i dobrih reakcija golmana. Utakmica je bila stvarno otvorena, pogotovo kada smo mi poveli iz jedanaesterca. Onda je Gorica čak u tom momentu više preuzela u igri te više riskirala. Uspješno su se obranili i imali nekoliko jako dobrih napada. Na kraju, mislim za bar jedan gol smo bili bolji, rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović.

Rijeka je nakon tri gostovanja na kojima je osvojila sedam bodova, sada upisala i pobjedu na domaćem terenu.

– Radili smo naporno i intenzivno. Pripreme su jako dobro prošle. Sve što smo planirali smo nekako i realizirali. Nismo imali većih problema s zdravstvenim stanjem igrača. I naravno, mi koji smo došli iz Zrinjskog smo dvije godine većinom pobjeđivali i jednostavno želimo prebaciti mentalitet na svoje igrače. Da vjeruju svaki dan da je to moguće, rekao je Jakirović.

S druge strane, drugačije raspoloženje. Gorica ponovno nije postigla pogodak te je posljednja na ljestvici s devet bodova.

– Pokazali smo više nego na prijašnjim utakmicama, ali napravili smo bespotreban penal. Nakon toga, jako je teško igrati na Rujevici protiv Rijeke da zadnja linija stoji na centru. Pokušali smo, sve smo dali za napad, ali netko gore ne da… Ne znam što bih više uopće rekao. Ne mogu se oteti dojmu da smo danas morali zabiti gol i okrenuti utakmicu, ali to je tako. Poslije je došlo do naše pogreške na lijevoj strani i Rijeka je zabila za 2-0. Što je bilo i za očekivati kad daješ sve u napad. Jednostavno, neće pa neće, rekao je trener Gorice Željko Sopić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?