Šarić: “Spavao sam kad su me razmijenili, ali došao sam otvorenog uma”

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je nakon odrađenog liječničkog pregleda i službeno postao košarkaš Oklahoma City Thundera, piše hrt.hr.

Phoenix Sunsi riješili su se Šarića u zadnjim satima prijelaznog roka nakon dovođenja Kevina Duranta, a hrvatski reprezentativac je nakon tri godine u Phoenixu postao član momčadi koja je prije nekoliko godina krenula u dugoročan projekt s mladim igračima i Šibenčanin će im biti – najstariji.

Još nije debitirao, dvoboj s Pelicansima odgledao je s klupe, a ovih se dana oprostio od Sunsa i ispričao svoje dojmove o razmjeni.

– Phoenixe, hvala na tri nevjerojatne godine. Želim zahvaliti organizaciji Sunsa što mi je dala priliku da budem dio ove momčadi i navijačima za svu potporu dok sam bio ondje. Bila je to zabavna vožnja od prve sezone, igranja u bubbleu i kasnije u velikom finalu. Puno je sjajnih uspomena koje će me zauvijek podsjećati na sjajno razdoblje života koje sam tu proveo, poručio je navijačima Sunsa na Instagramu.

U razgovoru za medije otkrio je što je radio u trenutku razmjene:

– Spavao sam za vrijeme pregovora, razmijenili su me 10 minuta prije isteka roka. Uvijek se nekako iznenadiš, očekivao ili ne očekivao, tako to ide. Na kraju, sretan sam što sam ovdje, dio ove organizacije, skupine mladih, talentiranih momaka koji imaju veliku budućnost, kojima ću biti potpora, rekao je i nastavio:

– Razgovarao sam sa svojim agentom, trenerom i generalnim menadžerom Prestijem. Zaključio sam da je dobro što ću biti oko ovih momaka, pokušati ne osjećati se staro. Malo je drukčiji program nego u Phoenixu, ali svi ovi dečki žele igrati košarku i natjecati se. Došao sam otvorenog uma, trener je također otvorenog uma, pa ću se držati toga, zaključio je Šarić, koji u novom klubu, čini se, može očekivati sličnu ulogu kao i u Sunsima, odnosno ne baš preveliku minutažu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?