Galešnjaku, “otoku ljubavi”, za manje od mjesec dana cijena narasla za 3 mil. eura

Portal Europe Best Destinations je povodom Valentinova još prije nekoliko tjedana izdvojio najromantičnije destinacije u Europi. Na popisu se našao i hrvatski otok Galešnjak, poznat i kao “otok ljubavi”, koji je trenutno na prodaji.

Galešnjak je otočić smješten u Pašmanskom kanalu između otoka Pašmana i mjesta Turanj. Mnogi ga nazivaju “Otokom zaljubljenih”, a zbog svog specifičnog oblika srca, Galešnjak je postao prepoznatljiv otočić hrvatske obale diljem svijeta. Godine 2008. Google Earth je ovaj otok proglasio jednim od nekoliko prirodnih srcolikih fenomena.

Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi.

Inače, krajem siječnja je n osvanuo oglas za prodaju dijela otoka Galešnjaka. Prvotna cijena bila je 10 milijuna eura, a sada se otok prodaje za 13 milijuna eura.

“Otok u obliku srca koji ima cca 142.000 m2, od kojih je na prodaju dio s nešto više od 30.000 m2, koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale! S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je čak jednom prilikom slavila svoj rođendan tu), Jeffa Bezosa, Michaela Jordana itd”.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?