Ancelotti: Luka može pomoći i s klupe, polako se vraća u formu

Real Madrid pobijedio je u 21. kolu španjolskog prvenstva Elche s 4:0, a Luka Modrić je u 80. minuti sjajno pogodio sam gornji desni kut gola za konačan rezultat. Bio je to ujedno njegov četvrti pogodak sezone u La Ligi. Prvi gol zabio je Marco Asensio, a dva je dodao napadač Karim Benzema. Njima, baš kao i hrvatskom igraču, ugovor istječe 30.lipnja, piše hrt.hr.

Direktor Real Madrida za odnose s institucijama Emilio Butragueno pohvalio je Modrića.

– Sretni smo što imamo igrače takve razine, koji su među najboljima na svijetu. Privilegija je moći uživati u njima, izjavio je Butragueno upitan o Benzemi i Modriću.

– Luka stalno izvodi egzibicije, majstor je s loptom, a također i kada je potrebno donijeti odluku ili kada se traži rješenje u igri, dodao je.

Modrić, koji igra za “Kraljevski klub od 2012. godine, više je puta rekao da bi htio okončati karijeru u Real Madridu pa se nada produženju postojećeg ugovora.

Vezni igrač Eduardo Camavinga (20), doveden u ljeto 2021., nakon utakmice je upitan vidi li sebe kao igrača udarne postave umjesto Modrića i Tonija Kroosa (33), kojem također ugovor istječe za četiri i pol mjeseca.

– Ne znam. Kroos i Luka su veliki igrači. Ovdje sam da bih učio i maksimalno puno igrao, odgovorio je.

Modriću, koji je s Real Madridom u subotu osvojio naslov klupskog svjetskog prvaka, ovo je bila 30. utakmica ove sezone.

Nakon što se u siječnju priključio Real Madridu poslije Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju, trener Carlo Ancelotti je izjavio da se vratio pomalo iscrpljen pa da tek treba doći u optimalnu formu.

– Meni je jako važan, a vjerujem i ostalima, rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u srijedu navečer. 

– Sada su svi važni pa ne mogu uvijek iste igrače stavljati u početnu postavu. Moram ih rotirati. Kroos je ranije ušao s klupe pa zabio, a danas je to isto učinio Modrić. Sposobni su, dakle, zabijati i kada ulaze s klupe za pričuve. Ne znam hoće li se oni složiti s time, ali statistika tako pokazuje, dodao je kroz smije i zaključio:

– Luka je nedodirljiv, za mene i sve ostale u klubu. Opet se vraća u svoju najbolju formu.

Ancelotti posljednjih mjesec i pol dana rotira Modrića u prvenstvu ali je igrač s “desetkom” na leđima” prošli tjedan, u razmaku od četiri dana, bio u udarnoj postavi u polufinalu i finalu Svjetskog klupskog prvenstva,

– Luka se, pomalo, vraća u dobru formu, komentirao je nekadašnji Realov napadač Predrag Mijatović, Modrićev susjed u sjevernom predgrađu Madrida.

– Zabio je gol koji nije imao pretjeranu važnost za rezultat utakmice, ali je bio bitan njemu. Trebao mu je ovakav pogodak, dodao je.

Europski prvak Real Madrid zaostaje u španjolskom prvenstvu za vodećom Barcelonom osam bodova.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?