Povijesni uspjeh za Dinamo-Zagreb

Trener košarkaša Dinamo-Zagreba Mario Štirjan nakon prvog prolaska u polufinale Kupa “Krešimir Ćosić” u klupskoj povijesti do koje je stigao 99-91 pobjedom protiv drugoligaša Kvarnera 2010 izjavio je kako se nadao da će njegova momčad ranije odlučiti pitanje pobjednika, piše hrt.hr.

– Čestitao bih svojoj ekipi na pobjedi, to je najbitnije. No, sigurno nije završilo onako kako smo htjeli, nadali smo se da ćemo ranije prelomiti utakmicu, bez ikakvog podcjenjivanja protivnika. Bila je pretpostavka da bi uz dobru igri utakmicu mogli prelomiti u trećoj četvrtini, oni su se i nudili, ali smo mi na 12-14 razlike tražili brza rješenja i onda s lošom selekcijom šuta njima dali priliku da se vrate u utakmicu. Odlična šuterska večer jednih i drugih, izvukli su maksimum iz nas i na tome im čestitam. Nas u ovoj utakmici može veseliti 30 asistencija, to nam pokazuje kako igrati dalje. Kad smo igrali timski, poštivali i sve principe košarkaške igre, akcije su završavale s našim poenima. U budućnosti moramo puno bolje odigrati obrambeno i to moramo popraviti za polufinale. Velika je stvar za naš klub ovaj plasman u polufinale, u košarkaškoj smo eliti, no nećemo se zadovoljiti s time i uz malo sreće i malo više pameti možemo nekome pomrsiti račune i u polufinalu, rekao je Štirjan.

S 26 koševa najefikasniji kod pobjednika bio je veteran Ivan Novačić.

– Bio je pritisak na nama, svi su rekli da smo dobili najlakšeg protivnika, ali pokazali su na terenu da to nije baš tako. Vidjela se nervoza i neka nesigurnost, a Kvarner je došao ovdje odigrati što bolje može bez pressinga. Nama će sad biti malo lakše, bez obzira na protivnika u polufinalu jer smo svoj posao napravili, izjavio je Novačić.

Trener Kvarnera 2010 Branimir Pavić smatra kako je pobjednika odlučilo veće iskustvo kod domaćih.

– Mi smo ovdje došli skupo prodati kožu, to smo i napravili. Na kraju je presudila malo veća energija ili iskustvo igranja Premijer lige, a nedostajalo nam je i nekoliko dobrih obrana da bi napravili iznenađenje. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu, ali smo primili previše poena da danas pobijedimo, smatra Pavić.

S 27 ubačaja prvi igrač riječkog sastava bio je Josip Naletilić.

– U potpunosti bih se složio s trenerom. Previše poena smo primili. Izgubiti utakmicu uz 91 postignut poen znači da nam obrana nije bila na nivou. Za pobijediti premijerligaša moramo dignuti obranu i energiju da duže možemo držati egal. Pokazali smo da vrijedimo i da igramo ozbiljnu i dobru košarku, da smo ozbiljna ekipa i da nismo tu slučajno zalutali. U Rijeci se događa lijepa priča i ambicija jest da u roku od dvije godine uđemo u premijerligaške vode, ocjena je Naletilića.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?