Lendo odbio doći i na današnji sastanak: Ne mogu danas, doći ću sljedeći tjedan

Kandidat za predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda Igor Stojanović (Socijaldemokratska partija BiH) potvrdio je Feni da će danas ipak biti održan sastanak oko dogovora za rukovodstvo Federacije BiH.

Stojanović je kazao da je sinoć razgovarao s kandidatom iz bošnjačkog naroda Refikom Lendom (Stranka demokratske akcije) koji mu je rekao da neće moći doći prije sljedećeg tjedna.

– Njegov stav je da Središnje izborno povjerenstvo BiH prvo treba ovjeriti naše mandate, ali 96 zastupnika je jučer na sjednici Zastupničkog doma glasovalo za našu listu, dogovor treba biti puka formalnost – istaknuo je Stojanović.

U dogovoru nema ništa sporno, dodao je, “osim ako imate namjeru odugovlačiti proces formiranja Vlade FBiH”.

Tvrdi da će on danas ipak održati sastanak s kandidatkinjom iz hrvatskog naroda Lidijom Bradarom (Hrvatska demokratska zajednica BiH).

– Najvjerojatnije ćemo se dogovoriti u sladu s političkim dogovorim da Nemrin Nikšić bude federalni premijer, pa samim tim da Bradara bude predsjednica Federacije BiH – kazao je Stojanović.

Kandidat za predsjednika/potpredsjednika FBiH iz bošnjačkog naroda Refik Lendo potvrdio je Feni da danas neće prisustvovati sastanku koji je zakazan za 10.30.

– Zamolio sam ih da to ostave za sljedeći tjedan, jer imam planirane aktivnosti koje ne mogu odgoditi i o tome sam ih obavijestio – kazao je Lendo.

Smatra da dogovoru treba pristupiti ozbiljno te da prvo trebaju sačekati SIP BiH da ovjeri njihove mandate.

Komentirajući činjenici da će se Stojanović i Bradara danas ipak pokušati dogovoriti tko će obavljati funkciju predsjednika i potpredsjednika, Ledno je kazao da se oni ne mogu dogovoriti bez njega.

– Ne mogu se dogovarati bez mene. Dogovor je paket i ako ćemo se dogovarati o tome tko će biti predsjednik, moramo se prvo dogovoriti tko će biti premijer Federacije BiH i tko će biti ministri – kazao je Lendo.

Ističe da ne može većina određivati mandate u Vladi FBiH, već sve troje.

– To je njima jasno, ali oni opet vrše pritisak – dodao je Lendo.

Bradara i Stojanović jučer su nakon sjednice Zastupničkog i Doma naroda čekali Lendu kako bi se dogovorili oko rukovodstva FBiH, ali se on nije pojavio.

Bradara je jučer rekla novinarima da su ponovo zakazali sastanak za danas te pozvala Lendu da dođe kako bi pokušali napraviti dogovor “u skladu s Ustavom i svemu onome što su ustavna rješenja”.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?