Trener Gorice uoči Hajduka: Ako se dođeš braniti na Poljud, onda nemaš šanse!

Nogometaši Gorice kao zadnja momčad Lige dolaze na Poljud kod Hajduka u sklopu 22. kola SuperSport HNL-a, a novi iznimno težak posao u borbi za opstanak u prvom rangu domaćeg nogometa najavio je trener Željko Sopić, piše hrt.hr.

– Pripreme za utakmicu su dobro prošle, ekipa je dobro radila, zadovoljni smo s kvalitetom treninga. Idemo na Poljud, kod goropadnog Hajduka, koji će tražiti pred svojom publikom tri boda. Idemo se što bolje oduprijeti Hajduku, kaže Sopić. 

U nastavku sezone Gorica ne zna za pobjedu, imaju svega devet bodova, a deveti Šibenik bježi im sedam bodova. Trener Sopić ističe da unatoč tome i tri poraza u nizu njegova momčad je pokazala da ima prostora za napredak u prošlom kolu u porazu od Rijeke: 

– Ako se vraćamo na tu utakmicu na Rujevici, osim poklonjenog penala, nakon toga smo imali želju, volju i kontrolu igre, ali nismo poentirali. Na kraju, moram opet reći, imali smo jedan segment igre gdje smo imali sve u svojim rukama, nekih 25, 30 minuta, bili smo goropadni, ali nismo zabili gol. Iz jedne kontre Rijeka je riješila utakmicu. To nam je neka vodilja u budućnosti. Nakon utakmice s HAŠK-om rekao sam svojim igračima da nema prvih 11, već je sve to stvar njihova pristupa. Neki su se nametnuli, neku su podbacili, neću govoriti tko je to, ali oni znaju. 

Sopić je najavio napadačku Goricu na Poljudu i istaknuo Marka Livaju

– Mislim da neka vodilja treba biti utakmica na Rujevici, plus utakmica na Maksimiru, gdje smo stajali u čvrstom bloku. Ali, nogomet se igra, ne brani se samo. Ne smijemo izaći bojažljivo na Poljud, jer nitko se nije proveo dobro tako. Ako dođeš tamo samo kako bi se branio, onda nemaš nikave šanse. Ne moram ni spominjati kvalitetu jednog Livaje, koji je jedan od najboljih igrača u Ligi, ako ne i najbolji. 

O treneru Hajduka Ivanu Leki i pritisku: 

 – U Hajduku su veća očekivanja, kada dođe novi trener, odmah se želi titula, u Hajduku se samo to broji, čak ni Kup nema tu vrijednost. Treneru treba neko vrijeme i nitko nema čarobni štapić, Leko je jedan jako dobar trener.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?