Ludnica na Poljudu, Hajduk izbacio Manchester City!

Hajduk je u osmini finala Lige prvaka mladih na Poljudu senzacionalno pobijedio Manchester City s 2:1 i plasirao se među osam najboljih juniorskih momčadi Europe!, piše hrt.hr.

Igrači trenera Marijana Budimira ostvarili su pothvat pobijedivši jednu od najboljih juniorskih momčadi u Europi. City je aktualni engleski prvak i trenutačno vodeća momčadi Premier League 2 ispred Chelseaja i Liverpoola.

Sve najvažnije dogodilo se u prvom poluvremenu. Hajduk je poveo u 24. minuti golom Roka Brajkovića, na 2-0 povisio je Mate Antunović u 33. minuti, a u posljednjoj minuti prvog dijela smanjio je Oscar Bobb.

Hajduk je do osmine finala stigao pobjedama protiv Gabale, Apolonije te Šahtara, dok je mlada momčad Cityja bila pobjednik skupine G.

Idući suparnik splitskog sastava bit će bolji iz dvoboja Borussije Dortmund i PSG-a.

Mlada momčad Hajduka povela je u 24. minuti golom Roka Brajkovića. Akciju je započeo Duje Reić dugom loptom prema Mati Antunoviću, no gostujući vratar George Murray-Jones izišao je iz kaznenog prostora i očistio loptu, no to je učinio loše. Lopta se odbila do Brajkovića koji je s 20 metara loptu poslao u praznu mrežu za erupciju navijača na Poljudu.

Devet minuta poslije bilo je 2-0. Noa Skoko je sjajnim dodavanjem vanjskom uposlio Antunovića koji je prošao svog čuvara Jadela Katonga, a potom u bliži kut zabio za 2-0.

Nažalost, u posljednjim trenucima prvog dijela domaća obrana je popustila. Carlos Borges sjajno je prošao po lijevom krilu te povratnom loptom uposlio Oscara Bobba koji je preciznim udarcem uz samu vratnicu savladao Bornu Buljana.

U nastavku susreta City je pritiskao, ali nije uspio probiti splitsku obranu. U 71. minuti City je mogao do izjednačenja. Gosti su imali slobodan udarac u opasnoj zoni, pucao je Shea Charles, ali ravno u Buljana. U 79. je zaprijetio i William Dickson, ali je Buljan još jednom odlično reagirao.

U 83. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Finley Burns. Četiri minute poslije engleski sastav još je jednom zaprijetio iz slobodnog udarca, ubacio je Adedire Mebude, no lopta je samo prohujala kroz kazneni prostor Splićana.

Osmina finala Lige prvaka mladih:
—————————————-

HAJDUK – MANCHESTER CITY 2:1
(Brajković 24′, Antunović 33′ / Bobb 45′)

TIJEK SUSRETA:
——————

90+5′ – KRAJ!!! HAJDUK JE U ČETVRTFINALU!!!


90+3′ – Prilika Cityja! Dickson bio sam na pet metara, ali loše puca i i brani Buljan!

90′ – četiri minuta nadoknade!

88′ – ulazi Duić umjesto Vrcića

83′ – City ostao s igračem manje nakon drugog žutog, odnosno crvenog za stopera Finleyja Burnesa!

79′ – Prilika za City! Dickson je pucao iskosa nakon odbijene lopte, no Buljan je bio dobro postavljen u bližem kutu

77′ – Brajković je izdaleka pokušao lobati Murray-Jonesa, koji je napustio gol-crtu, ali i vratio se na vrijeme

73′ – zamjene u obje momčadi, uz skandiranje tribina izlazi strijelac Antunović i ulazi Begonja kod Hajduka, a kod Cityja vani je Galvez, na travnjaku Ndala

72′ – Charles iz slobodnog udarca s 18 metara prijeti, no bez problema ukrotio je loptu Buljan


70′ – Usporila se igra, nema zasad osim one Antunovićeve iz 49. minute pravih prilika

63′ – Prva promjena i kod gostiju, Oboavwoduo je u igri umjesto Adama

59′ – dvije promjene kod Hajduka, izlaze Reić i Skoko, ulaze Čalušić i Nazor

52′ – opasan je City, sad se lopta nakon oštrog Borgesovog ubačaja nezgodno odbijala pred domaćim golom

49′ – Velika prilika Hajduka! Hrgović je prošao po lijevoj strani i uposlio Antunovića u petercu, no napadač Splićana u sjajnoj poziciji puca pored gol!


46′ – počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u momčadima

45+2′ – Kraj prvog poluvremena, Hajduk vodi 2:1

45+2′ – vrlo blizu izjednačenju bio je City, Bobb je izmiješao domaću obranu i dodao Mebudeu, koji se poskliznuo u odličnoj poziciji

45′ – MANCHESTER CITY NA 2:1 SMANJIO GOLOM BOBBA! Borges je probio lijevu stranu i poslao povratnu loptu, a Bobb je preciznim udarcem s osam metara svladao vratara Splićana

33′ – ANTUNOVIĆ ZABIJA ZA 2:0!!! SJAJNO MU JE VANJSKOM U PROSTOR IZA OBRANE UBACIO SKOKO, ANTUNOVIĆ JE UTRČAO I MAJSTORSKI IZVRTIO ČUVARA TE ODLIČNIM UDARCEM U BLIŽI KUT SVLADAO GOLMANA GOSTIJU!


24′ – HAJDUK VODI! GOL BRAJKOVIĆA! Murray-Jones je na 20-ak metara od svog gola presreo dugačko dodavanje, ali na odbijenu loptu je natrčao Brajković i iz prve je poslao u praznu mrežu!

20′ – opet opasno u Hajdukovom šesnaetsrecu, Borgesov prizemni ubačaj čisti obrana

15′ – Mebude je probio desnu stranu i snažno tukao, srećom lopta ide iznad Hajdukova gola

11′ – utakmica se primirila, Hajduk u ovim trenucima dobro parira Cityju

6′ – Velika prilika za Hajduk! Reić je oduzeo loptu i kroz sredinu uposlio Vrcića, koji je izašao pred vratara Murraya-Jonesa, ali Cityjev golman brani!

1′ – počela je utakmica!

Početni sastavi:

Hajduk: Buljan – Đolonga, Jurić-Petrašilo, Arković, Hrgović – Kavelj, Reić – Brajković, Skoko, Vrcić – Antunović

City: Murray-Jones – Samuel, Burns, Katongo, Galvez – Adam, Charles, Bobb – Mebude, Dickson, Borges

Najava

Prodano je do jučer predvečer više od 3000 ulaznica za ovaj susret, a doći će i mnogi od 16.000 pretplatnika, pa se može očekivati solidno popunjen Poljud.

– Oni će većinu utakmice diktirati tempo i imati loptu kod sebe, mi ćemo morati začepiti prilaze i pokušati kroz tranziciju doći i ugroziti njihova vrata, najavio je trener Budimir.

Hajduk je do osmine finala došao pobjedom nad Šahtarom. Pobjednik ovog dvoboja u četvrtfinalu ide u goste kod boljega iz dvoboja Borussije Dortmund i PSG-a.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?