SDA traži prekid sjednice, tvrde da je prekršen Poslovnik

Zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) zahtijevaju prekid današnje izvanredne sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta u čijem je najavljenom dnevnom redu jedino odluka o izboru predsjednika i dva dopredsjednika Federacije BiH za novi postizborni mandat.

Zbog ovog zahtjeva, u tijeku je pauza, već druga od početka sjednice.

Iz Kluba SDA su kao razlog naveli da je u sazivanju ovog zasjedanja prekršen Poslovnik jer svim zastupnicima nije dostavljen uz poziv i potrebni prateći materijal, u ovom slučaju akt koji svjedoči o tome da Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović nisu međusobno postigli suglasnost o tome tko će od njih biti novi predsjednik, a ko dvoje potpredsjednika FBiH.

Predsjedateljica Doma Mirjana Marinković Lepić tvrdi da je neosnovan zahtjev SDA o prekidu sjednice i sazivanju nove kad se steknu poslovnički uvjeti, no ipak je proglasila pauzu.

Bradara, Lendo i Stojanović imenovani su ranije, na drugoj izvanrednoj sjednici ovog Doma, u novi saziv tročlanog rukovodstva izvršne vlasti Federacije BiH i prema pravilima, imali su mogućnost međusobno se dogovoriti tko će od njih biti predsjednik a tko dopredsjednici Federacije BiH.

Budući da je njihov međusobni dogovor izostao, današnja treća izvanredna sjednica Zastupničkog doma u aktualnom postizbornom mandatu najavljena je kao događaj tijekom kojega treba biti odlučeno o tom pitanju, što je mogućnost koju također propisuju pravila u Federaciji BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?